Svalka dig med en konstrunda på Djurgården – våra bästa tips

Konstrunda på Djurgården

Värmen håller i sig – varför inte svalka dig med besök på konstmuseer. Vi guider dig på din upptäcksfärd in i konstens värld. Planera in en heldag eller två för att skapa din egen konstrunda på Djurgården i våra svala museer.

Djurgården bjuder på att ifrån en uppmärksammad utställning med några av de mer mörka stråken i Lars Lerins fantastiska akvareller till Jaume Plenas magnifika skulpturer. För de som är svaga för storslagna målningar från det förra sekelskiftet rekommenderar vi Thielska Galleriet och Prins Eugens Waldemarsudde. Spritmuseums Absolut Art Collection får man inte missa, ej heller Tekniska museets kombination av matematik och konst.

(Skrolla ner om du direkt vill läsa mer om de olika utställningarna.)

Här kommer våra bästa tips på din egen konstrunda på Djurgården.

1. Waldemarsudde – Ett svenskt kulturarv

I Prins Eugens gamla bostad vid Waldemarsudde får besökarna ta del av hans omfattande konstsamling med ett flertal av Prinsens egna verk som går att beskåda året runt. I slottet finns även verk av bland annat Carl Larsson och den internationella stjärnan Anders Zorn. Samlingarna på om runt 7000 verk omfattar bildkonst, skulptur och konsthantverk. Just nu husar museet utställningen Sigrid Hjertén – En mästerlig kolorist, där en av Sveriges mest framstående modernisters verk fyller lokalernas väggar – missa inte detta!

Nytt för i år är att du kan ta Hop-on Hop-off båt hit. Ett härligt sätt att ta sig runt. Båten stannar också vid Allmänna gränd och vid Vasamuseet med flera platser.

2. Thielska Galleriet – Den gömda skattkammaren

Thielska Galleriet uppfördes för bank- och finansmannen Ernest Thiels Konstrunda på Djurgårdenstorslagna konstsamling och stod klar 1907 i en magisk Jugendbyggnad vid Blockhusudden. Med sin unika samling med allt från Eugen Jansson till August Strindberg bjuder Thielska Galleriet in dagens konstälskare till ett smörgårdsbord av exceptionell konst från förra sekelskiftet.

Just nu visas två tillfälliga utställningar man inte får missa: Tyra Kleen och Nakenakter.

3. Minnesvård efter flodvågskatastrofen

Alldeles nära Thielska Galleriet – på den vackra Blockhusudden, har minnesvården efter flodvärskatastrofen nu uppförts och invigts. Efter en inledande konstnärstävling valde juryn ut verket Gravitational Ripples av Lea Porsager. Minnesvården ska hedra minnet av dem som miste livet och skapa en gemensam plats för efterlevande, anhöriga och närstående. Nu är det möjligt att besöka besöka platsen.

4. Tekniska museet kombinerar matematik och konst

Den 26 juli bjuder Tekniska museet på något världsunikt. De står värd för världens största tvärvetenskapliga konferens om matematik och konst med hundratals deltagare från över 30 länder. Fysikern och Nobelpristagaren Frank Wilczek inleder och även intresserad allmänhet kan delta. Så planera in den 28 juli i kalendern.

5. Jaume Plensa ställer ut på Djurgården

När du nu är vid Tekniska museet – håll utkik efter Jaume Plensas skulpturer nere vid vattnet. Från Barcelona till Djurgården har 30 ton av konst har fraktats för att du ska kunna njuta av den under din cykeltur eller en promenad längs Djurgårdsbrunnskanalen.

6. Spritmuseet – Absolut konst

I lokaler från 1700-talet finner du Spritmuseum, som har en samling på över 850 verk i sin Absolut Art Collection. Nu ställs det ut verk med djurtema från museets samlingar. Urvalet är färgstarkt och mångsidigt, med många olika tekniker och uttryck.

7. Liljevalchs – Ett smörgårdsbord av samtidskonst

Liljevalchs  har sedan det uppfördes 1916 varit ett centrum för samtidskonst –
och det än idag! Nu ställer den folkkära värmlänningen Lars Lerin  ut sin konst och fyller hela konsthallen med sina verk – helt fantastiskt!

En bonus – det finns fantastiska restauranger och caféer vid varje stopp.

Detta var våra tips – hoppas nu att du får en riktigt trevlig konstrunda på Djurgården.

Världens största matematik- och konstkonferens till Djurgården & Tekniska museet

Tekniska museet står värd för världens största tvärvetenskapliga konferens

Tekniska museet står värd för världens största tvärvetenskapliga konferens om matematik och konst med hundratals deltagare från över 30 länder. Fysikern och Nobelpristagaren Frank Wilczek inleder och även intresserad allmänhet kan delta.

Tekniska museets satsning på lärande upplevelser har bland annat resulterat i utställningen MegaMind och en unik lekpark på temat matematik. Satsningen har lett vidare till att kommittén för internationella matematik- och konstkonferensen Bridges nu valt att arrangera 2018 års upplaga i Sverige på Tekniska museet.

Tidigare års konferenser har arrangerats av universitet och kommuner men nu står alltså för första gången ett museum värd för Bridgeskonferensen som samlar matematik- och konstintresserade från världens alla hörn. Minst 400 deltagare väntas delta och fokus ligger på att mötas, dela erfarenheter och kunskap om konst och matematik.

Konferensen inleds av fysikern och Nobelpristagaren Frank Wilczek och föreläser gör bland annat finske matematikern och historikern Osmo Pekonen (Measuring the Shapeof the Earth), Doris Schattschneider (Marjorie Rice and her Pentagonal Tiling), Mikael Vejdemo-Johansson (To seebeyond the Obvious – 250 000 ways to Tie a Tie) och svenska konstnären Eva Hild, känd förbland annat sina keramiska skulpturer, gjorda med extrem precision. Ett hundratal programpunkter arrangeras under dagarna 25–28 juli.

Konferensen och de flesta av aktiviteterna är på engelska och Bridges vänder sig främst till en internationell publik bestående av matematiker, ingenjörer, lärare, forskare, konstnärer m.fl.

Det finns också möjlighet för intresserad allmänhet att delta i vissa workshops och föreläsningar. Under veckan kan besökare ta del av en stor konstutställning med mängder av kreativa utforskningar i skärningspunkten mellan konst och matematik. Konstnärerna har hämtat inspiration från matematikens fraktaler, polyeder, icke-euklidisk och fyrdimensionell geometri, kakel, knutteori, talteori och mycket mer. I utställningen visas digitala verk i 2D och 3D, målningar, pärlor, keramik, trä, metall, quiltning och papper. Konstnärer från Europa, Afrika, Östasien och Nord- och Sydamerika kommer att vara representerade.

Den 28 juli är det full aktivitet för barnfamiljen och intresserad allmänhet. Hela huset sjuder av roliga prova på aktiviteter Det blir ett fullspäckat program för den matematiknyfikna familjen. Under dagen medverkar flera av konferensens konstnärer och matematiker med praktiska verkstäder som besökare kan delta i. Möt bland annat konstnären Joaquin Rosell i workshopen ”Lek med matte, mönster, pussel och speglar”, eller utforska matematik genom kropp och rörelse tillsammans med Riikka Kosola och Saara Lehto och få svar på hur en snöflinga ”dansas”.

”Att stå värd för den internationella konferensen Bridges är en stor ära och betyder mycket för vårt arbete med att öka barn och ungas intresse för matematik. Det är särskilt roligt att kunna erbjuda ett innehåll där områden som konst, teknik och matematik möts på ett så kreativt sätt.” Peter Skogh, Museidirektör Tekniska museet.

Alla vi säger varmt välkomna till Djurgården och passa på att ta del av aktiviteterna!

Läs mer om programmet här.

Kungliga promenader – ny app för Kungliga Djurgården

Kungliga promenader – upptäck Kungliga Djurgården

Kungliga promenader – upptäck Kungliga Djurgården

Appen ’Kungliga promenader’ guidar dig under en naturskön promenad på Djurgården – från Djurgårdsbron, längs stranden till det kungliga sommarslottet Rosendal.

På vägen passerar du skulpturer, byggnader och platser där historiska händelser har utspelat sig.

Bernadottepromenaden berättar om ätten Bernadottes betydelse för Kungl. Djurgården. Sju Bernadottekungar har sin egen koppling till området. Läs om kungen som uppförde Rosendals slott och parken därikring, om kungen som firade sitt 25-årsjubileum med en världsutställning och om kungen som invigde världens första nationalstadspark.

Strandpromenaden sträcker sig från Djurgårdsbron längs stranden mot Rosendal. Vi passerar bland annat ”den svenska näktergalen” och lär om händelser och personer som gett Jägarbackarna och Villa Godthem sina namn.

Appen ger även möjlighet att komponera promenader efter intresse med kategorierna Parker och natur, Kungligt, Byggnadsverk, Skulpturer och Platser och händelser.

Kungliga promenader’ finns att ladda ned kostnadsfritt på App Store och Google Play i samarbete men Kungl. Djurgårdens förvaltning. Texterna är på svenska och engelska och illustreras med historiska och nytagna bilder.

DN har också skrivit om nyheten.

För mer information om Kungliga promenader klicka här

Öppet brev – ge Djurgården helt elektrifierad kollektivtrafik

Öppet brev till Trafiknämnden

Trafiknämndens ledamöter i Stockholms läns landsting har idag fått ta emot ett öppet brev – ge Djurgården helt elektrifierad kollektivtrafik är uppmaningen. Det är Royal Djurgården och organisationen Fossilfritt Sverige som framför ett krav om att utreda elfärjor till Djurgården och hur färjeläget vid Slussen kan anpassas efter det som en viktig symbol för en hållbar stad.

20180628 – Öppet brev till Trafiknämnden i Stockholms läns landsting

Rusta Djurgårdsfärjorna och ge Djurgården helt elektrifierad kollektivtrafik

Efter sommaren börjar spårvagnarna till Djurgården rulla direkt från Centralen. Skandinaviens största besöksmål med hela 15 miljoner besökare per år, fler än kinesiska muren och Disneyland Paris, får då en kapacitetsstark, tillgänglig och miljövänlig kollektivtrafik. Låt oss lyfta Djurgårdsfärjan till samma nivå och på sikt ge Djurgården helt elektrifierad kollektivtrafik.

Djurgårdsfärjorna börjar bli till åren vad gäller tillgänglighet och miljövänlighet och står just nu inför en modernisering. Efter som Slussen nu byggs om med ett nytt färjeläge är det nu av yttersta vikt att färjelinjen nu byggs med långsiktig hållbarhet i åtanke.

Djurgården kan bli ett skyltfönster för ett hållbart Stockholm och ett fossilfritt Sverige. Med sin unika kombination av kultur och nöjen, park och natur kan ön bli en förebild som kan sprida förnybar teknik och kretsloppstänkande. Ett viktigt steg på vägen är då att göra transporterna fossilfria och elektrifiera färjetrafiken.

Djurgårdsfärjan fyllde 120 år i fjol och torde vara Sveriges mest kända båtlinje. Den tar redan idag nära tre miljoner resande till och från Djurgården. Alla förutsättningar för att här satsa på elfärjor finns på plats. Nu saknas endast ett klokt beslut.

För att Sverige ska nå målet att minska utsläppen av växthusgaser från inrikes transporter med 70 procent till år 2030 måste våra knappa resurserna användas optimalt. Konkurrensen om biodrivmedel kommer att öka när både tung lastbilstrafik, flyget, sjöfarten och industrin byter bränsle. Därför bör eldrift utnyttjas där det är möjligt och särskilt i områden och på sträckor med stora synergieffekter.

För färjetrafik på kortare sträckor med förutbestämd rutt, som Djurgårdsfärjan, är det lätt att anpassa batteristorlek och laddtider. Effekterna skulle vara positiva för klimatet, men också för den lokala miljön med minskade utsläpp och minskat buller. Sedan 2014 testas elfärja på två linjer: mellan Nybroplan och Kvarnholmen samt mellan Solna strand och Riddarholmen, vilken den senare linjen minskat utsläppen med 300 ton koldioxid per år och dessutom sänkt driftskostnaderna med 40 procent.

Vi vill därför att landstinget nu utreder elfärjor till Djurgården och hur färjeläget vid Slussen kan anpassas efter det. Det skulle också bli en viktig symbol för en hållbar stad.

Djurgården är Skandinaviens största besöksmål med hela 15 miljoner besökare per år, fler än exempelvis kinesiska muren och Disneyland Paris. Kungl. Djurgårdens Intressenter samlar flera av de aktörer som har sin verksamhet på Djurgården med målet att tillsammans, och i samarbete med andra, bevara och utveckla Djurgårdens unika kvaliteter.

Hållbarhet är en självklarhet och en förutsättning för att hantera dagens och morgondagens besöksströmmar. På Djurgården finns möjlighet att kombinera platsens rika historia med moderna miljövänliga lösningar av senaste snitt. Precis som vid Stockholmsutställningarna på Djurgården 1897 och 1930 kan vi visa upp och marknadsföra de idéer som ska göra Sverige till ett av världens första fossilfria välfärdsländer.

Redan idag blir Skansens hästgödsel näring åt Rosendals biodynamiska odling, Aquaria vattenmuseum sätter ut Östersjööring som återvänder via deras laxtrappa, idéer finns om samordnad sopsortering och gemensamma leveranser. Fossilfria transporter är en självklar del i arbetet. Det är därför välkommet att spårvägen till Djurgården nu förlängs till Centralen och att landstinget utreder övergång till elbussar.

Vi har här en historisk chans att ta ännu ett kliv mot ett än mer hållbart Stockholm och Djurgården. Vi uppmanar landstingets politiker i alla partier att gripa detta unika tillfälle att med elfärjor göra Djurgårdens kollektivtrafik helt elektrifierad och göra världens första nationalstadspark till en världsutställning för hållbara transporter.

John Brattmyr

VD Stiftelsen Skansen, ordförande Kungl. Djurgårdens Intressenter

Camilla Zedendahl

VD Kungl. Djurgårdens Intressenter

Svante Axelsson

Nationell samordnare för Fossilfritt Sverige

 

För mer information:

Camilla Zedendahl, vd Kungl. Djurgårdens Intressenter, 070-9906973 camilla.zedendahl@royaldjurgarden.se. Se även royaldjurgarden.se

Peter Söderberg, kommunikationsansvarig Fossilfritt Sverige (M2016:05), 070-310 57 97, peter.g.soderberg@regeringskansliet.se

 

Om Kungl. Djurgårdens Intressenter

Kungl. Djurgårdens Intressenter är en medlemsorganisation som samlar och engagerar 48 aktörer på Djurgården. Tillsammans välkomnar Djurgården över 15 miljoner besökare. Under de närmaste åren investerar aktörerna som utgör helheten Royal Djurgården mångmiljardbelopp i denna besöksattraktion som ständigt utvecklas och växer. Genom Kungl. Djurgårdens Intressenter samverkar aktörerna för att hållbart utveckla Djurgården som besöksmål och stärka dess position som Skandinaviens främsta attraktion.

Om Fossilfritt Sverige

Fossilfritt Sverige startades av regeringen inför klimatmötet i Paris 2015 och hittills har över 350 aktörer gått med. Svante Axelsson är nationell samordnare för Fossilfritt Sverige. Han fungerar som aktörernas länk till regeringen för att röja undan hinder och skapa förutsättningar för snabbare utsläppsminskningar.

 

Minnesvård efter flodvågskatastrofen 2004 invigt på Djurgården

minnesvård efter flodvågskatastrofen 2004 invigts på Djurgården

Tio år efter flodvågskatastrofen i Sydostasien beslutade regeringen att upprätta en minnesvård för att hedra minnet av dem som miste livet och skapa en gemensam plats för efterlevande, anhöriga och närstående. Nu har minnesvård efter flodvågskatastrofen 2004 invigts på Djurgården.

Minnesvården har uppförts på en vacker plats, Blockhusudden, på södra Djurgården i Stockholm. Efter en inledande konstnärstävling valde juryn ut verket Gravitational Ripples av Lea Porsager, vilket invigdes den 5 juni 2018..

Kungaparet och Kronprinsessparet ankom till invigningen tillsammans med statsministern och fru Ulla Löfven, statsrådet Lena Hallengren, Thailands ambassadör Soonthorn Chaiyindeepum och Stockholms landshövding Sven-Erik Österberg.

Därefter inleddes ceremonin med välkomstord av Statens fastighetsverks generaldirektör Ingrid Eiken Holmgren och den danska konstnärinnan Lea Porsager.

Kungen höll sedan ett tal i vilket han bland annat sade:

”Våra minnen bär vi alltid med oss, vart vi än går. Ändå kan det betyda mycket att ha en plats att gå till för att minnas. (…) Det känns bra att Kungliga Djurgårdens mark kan användas för detta ändamål. Och jag är hedrad över att få vara här i dag tillsammans med er. Kära vänner! Jag hoppas att denna minnesvård ska komma att bli en plats för många att besöka – ett tillfälle till eftertanke. En plats för er.”

Syftet med minnesvården är att hedra minnet av dem som miste livet i flodvågskatastrofen och skapa en vacker och värdig gemensam plats for dem som överlevde flodvågskatastrofen samt for efterlevande anhöriga och närstående. Nu är det möjligt att besöka besöka platsen.

Vikingatid på Djurgården: Vikingaliv satsar på historiska upplevelser

vikingatid på Djurgården

Lite mer än ett år har gått sedan Vikingaliv slog upp portarna. Nu utvecklar museet sin utställning och inviger lagom till sommarsäsongen helt nya spännande interaktiva delar.  Nu är det åter vikingatid på Djurgården.

– ”Vi har skapat ännu mer känsla och spänning. I de nya delarna finns massor att upptäcka för besökare i alla åldrar” säger Anna Nisslert, programansvarig på Vikingaliv.

I de nya delarna erbjuds interaktivitet, föremål att känna på och känslan av att stiga in i vikingatiden. Besökaren kan nu följa ullens väg till segel, ta del av hur vikingatidens mäktiga skepp byggdes och känna på underliga operationsverktyg.

Största förändringen är att delar av ett vikingatida långhus byggts upp i museet. Här känns doften av tjära och skinnfällar hänger från taket. Det vikingatida långhuset är inrett som ett matförråd, där besökare kan bekanta sig med råvaror, verktyg och livet i det vikingatida hemmet. Här får besökarna också veta hur det var att vara barn på vikingatiden, hur gamla blev de? Hur såg leksakerna ut och när blev barnen vuxna? Här finns tidsenliga kläder att prova för de barn som vill.

Dessutom kan besökaren möta Estrid Sigfastsdotter. Hon tros ha varit en av 1000-talets allra mäktigaste kvinnor i trakten kring Täby och Vallentuna norr om Stockholm. Tack vare att hon och hennes familj rest flera runstenar och att arkeologer hittat hennes grav kan vi veta en hel del om hennes liv.

Estrids skelett hittades vid ett brobygge i Täby 1995. Arkeologen Lars Andersson var en av de personer som hittade Estrid:

– ”Plötsligt, i ett skoptag med grävmaskinen, så blottades nederdelen av ett mänskligt skelett. Direkt började jag fundera; Vem var det? Är det en man eller kvinna? Vad hette hen? Var bodde hen? Vilken tid var hen ifrån” – Så beskriver Lars Andersson upptäckten vid utgrävningen.

Estrids flytt till Vikingaliv har möjliggjorts genom ett samarbete med Runriket och Täby kommun.

Belysningsutmaning – gör som Gröna Lund: häng med!

Härligt när man vaknar, slår på radion och hör om Gröna Lunds hållbarhetsarbete på nyheterna. Denna gång handlar det om belysning och att Grönan antagit belysningsutmaningen. Det kan du och ditt företag göra också. Hur? Här kommer mer information om hur du går till väga.

Belysningsutmaningen är en del av det internationella initiativet, Global Lighting Challenge som lanserades vid klimattoppmötet COP 21 i Paris december 2015. Vi skulle gärna se att fler på Djurgården ansluter sig.

Belysningsutmaning – gör som Gröna Lund: anslut dig!

Aktiviteter och åtaganden

Belysningsutmaningen har främst verkat genom kunskapsspridning och dialog för att inspirera och engagera olika aktörer. Ett antal event har anordnats, exempelvis i Almedalen, men även mer tekniska seminarier kring de senaste styrsystemen och tillämpningarna av LED.

Sammanlagt 92 aktörer från offentlig sektor till privata aktörer har ställ sig bakom satsningen varav de flesta även antagit åtaganden och ett tiotal av dessa är mätbara. Exempel på åtaganden:

  • Köpings kommun har bytt ut belysning i elljusspår och halverat belysningens elanvändning.
  • Gröna Lund byter ut all sin belysning och kommer minska belysningens elanvändning med 75 procent.
  • Coop byter ut belysningen i sina 250 butiker och har minskat belysningens elanvändning med 21 GWh eller 40 procent.

 

Följ länken och anmäl dig och ditt företag du också: energimyndigheten.se/belysningsutmaningen

Berätta för pressen att du är en del av Royal Djurgården

Var dag, året runt händer det något spännande på Djurgården. Och hela tiden skickar vi ut information om detta till pressen. För att stärka varandra och för att få pressen att förstå vilken makalös utveckling vi har i vårt område, rekommenderar vi att man nämner något i sin pressinformation om att man tillhör Djurgården. På så sätt stärker vi varandra och delarna visar på den imponerande helheten.

För att underlätta har vi i samverkan med marknadsgruppen tagit fram några förslag på hur man kan skriva i sin pressinformation.

Förslag på information att addera till pressinformation:
Här kommer ett antal förslag som inspiration att lägga i pressbyline – självklart länkar man gärna till royaldjurgarden.se om man så önskar:

  1. Djurgården är Skandinaviens främsta attraktion och ett besöksmål i världsklass. Tillsammans välkomnar Djurgårdens attraktioner över 15 miljoner besökare årligen – vilket är långt fler än de som besöker kinesiska muren. Under de närmaste åren investerar aktörerna som utgör helheten Royal Djurgården mångmiljardbelopp i denna besöksattraktion som ständigt utvecklas och växer.
  2. NN är en del av Djurgården – Skandinaviens främsta attraktion. Över 15 miljoner besökare från hela världen besöker årligen Djurgården för att ta del av svensk kultur och natur, traditioner, dåtidens historia och nutida nöjen. Miljardbelopp satsas varje år av de aktörerna som utgör helheten Royal Djurgården. Allt för att skapa en besöksattraktion som ständigt utvecklas och växer.
  3. Royal Djurgården – på kunglig mark mitt Stockholm, är en oas fylld till brädden med kultur, evenemang och kulinariska utflykter. Konst och kultur samsas med hårdrock och allsång.
  4. Royal Djurgården är Skandinaviens främsta attraktion, ett besöksmål i världsklass mitt i Stockholm. Som en del av världen första Nationalstadspark är detta en grön oas fylld till brädden med kultur, evenemang och kulinariska utflykter.

Länka in till den gemensamma siten

Som i ett led att stärka varandra så har vi kommit överens om att samtliga intressenter ska länka in till den gemensamma sidan royaldjurgarden.se.

Självklart finns det redan länkar från royaldjurgarden.se till alla intressenter.

Vi har tagit reda på hur man bäst länkar oss samman så att resultatet riktigt bra och väl sökbart.

Så här gör du lättast (samtidigt som du får lite sökoptimerings-tips).

LÄNKAR TILLER SVENSKA SIDA

ATT LÄNKA OSS SAMMAN

Google gillar textlänkar som beskriver vad man finner på andra sidan länken. Skriv därför var man hittar om man följer länken exv. ”Här kommer tips på hur du tar dig till Allsången” och inte bara ”Klicka här.” eller ”Läs mer”

Länka in till Royaldjurgarden.se

Vissa ord söker man mer än andra. När du ska länka vidare via en bild eller en logotyp skriv därför in i alt text ”Royal Djurgården – Favorit i Stockholm och Skandinaviens populäraste attraktion”

Om du skapar en textlänk till royaldjurgarden.se skriv gärna följande text och markera den för att länka vidare:

”Mer om Djurgården – Favorit i Stockholm och Skandinaviens populäraste attraktion”.

alternativt  ”På gång på Royal Djurgården – Favorit i Stockholm och Skandinaviens populäraste attraktion”.

LÄNKAR TILL ER ENGELSKA SIDA

Länka in till Royaldjurgarden.se/en
När du ska länka vidare via en bild eller en logotyp skriv  in i alt text ”Royal Djurgården – Stockholm´s favorite place to visit and Scandinavia´s #1 attraction”

Om du skapar en textlänk Skriv in: ”We are a part of Royal Djurgården – Stockholm´s favorite place to visit and Scandinavia´s #1 attraction.”

HÄR HITTAR DU SYMBOLEN ”ROYAL DJURGÅRDEN”

Symbol för Royal Djurgården – som passar just er, hittar du här: http://royaldjurgarden.se/kdi/toolbox/

LITE BONUS: FÖRSLAG PÅ TEXT OM HUR MAN TAR SIG HIT

Förslag på text under fliken hitta hit:
Du hittar oss mitt i Stockholm, på Djurgården – Skandinaviens främsta attraktion.

Djurgården och Visit Stockholm samlar statistik

Djurgården och Visit Stockholm samlar statistik

Hur går det för oss på Djurgården? Ökar vi våra besökarantal? Påverkar det vackra vädret oss? Och när fler plan landar på Arlanda syns det i vår besökarstatistik? Och hur står sig Djurgården mot övriga Stockholms museer och attraktioner? Ja, det är några frågor vi får svar på nu när Djurgården och Visit Stockholm samlar statistik i verktyget Stockholm Tourism Barometer.

Samtliga våra museer har lämnat statistik två år bakåt i tiden och laddar nu in fräscha siffror månatligen. Snart adderar vi till övriga Djurgårdsattraktioner. Detta är uppstarten för något som kommer att bli ett mycket användbart verktyg. Och det ger oss även fördjupad statistik vid sidan av den övernattningsstatistik som varit det främsta underlag som besöksnäringen förlitat sig på tidigare. Bra tycker vi.

Vill ni kika in på verktyget? Följ då länken här.