close

Saker att göra

categories

  • All
  • Flora & Fauna
  • Maritimt & Teknik
  • Museum & Konst
  • Nöjespark
  • Scen & Underhållning
  • Sightseeing
Museum & Konst

ABBA The Museum

ABBA The Museum är mer än ett vanligt museum. Välkommen till en interaktiv resa genom en av musikhistoriens mest framgångsrika karriärer.


Läs Mer
Flora & Fauna, Maritimt & Teknik

Aquaria Vattenmuseum

Från entrén kliver du rakt in i Amazonas där du kan råka ut för en störtskur. Följ sedan vattnets väg genom museet och upptäck alla de häftiga djur och fiskar som bor i våra akvarier.


Läs Mer
Scen & Underhållning

Cirkus

Cirkus är ett allaktivitetshus med evenemang som konserter, shower, tv-inspelningar, galamiddagar, konferenser och framförallt teater- och musikalföreställningar.


Läs Mer
Flora & Fauna

Gustaf Frödings staty

Gustaf Frödings staty ligger vid Djurgårdsbrunnsbrons fäste. Skalden Fröding blickar här emot sin sista bostad, Villa Gröndal.


Läs Mer
Flora & Fauna

Blockhusuddens fyr

Blockhusuddens fyr från 1905 ligger utanför Blockhusudden. År 1912 blev den en AGA-fyr efter att Gustaf Daléns uppfinning solventilen installerats.


Läs Mer
Maritimt & Teknik

Nya Djurgårdsvarvet

Mellan Beckholmen och Gröna Lund hittar du Nya Djurgårdsvarvet, en av Stockholms nyaste destinationer.


Läs Mer
Nöjespark, Scen & Underhållning

Gröna Lund

Här finns något för alla. Kom och upplev förvandlingen på Gröna Lund – en plats där det omöjliga blir möjligt. Gammal blir ung, liten blir stor och upp blir ner.


Läs Mer
Maritimt & Teknik, Museum & Konst

Tekniska museet

Tekniska museet är ett science center och Sveriges största tekniska museum. Här kan du utforska och upptäcka hur allting egentligen hänger ihop.


Läs Mer
Museum & Konst

Spritmuseum

Spritmuseum är en unik mötesplats belägen i två galärskjul från 1700-talet.


Läs Mer
Flora & Fauna, Museum & Konst, Scen & Underhållning

Skansen

Världens äldsta friluftsmuseum och grundades 1891 av Artur Hazelius som ville visa hur man levde i Sverige förr i tiden. Här firas alla stora högtider och här finns hus och gårdar från hela Sverige.


Läs Mer
Museum & Konst

Nordiska museet

På Nordiska museet hittar du utställningar om bland annat mode, folkkonst, sapmí, smycken, svenska hem och traditioner.


Läs Mer
Museum & Konst

Etnografiska museet

Här på Etnografiska museet ryms århundraden av längtan uppbyggd av svenska äventyrares, handelsmäns, samlares och vetenskapsmäns drömmar, bedrifter och hemförda skatter.


Läs Mer
Museum & Konst, Scen & Underhållning

Junibacken

Upplev en magisk dag på Junibacken i Stockholm. Åk Sagotåget och hälsa på hos våra mest älskade barnboksfigurer.


Läs Mer
Museum & Konst

Liljevalchs

På Liljevalchs visas konst och form i minst fyra stora utställningar om året. Varje nytt konstår inleds med den välkända jurybedömda Vårsalongen.


Läs Mer
Museum & Konst

Thielska Galleriet

Thielska Galleriet räknas som ett av Sveriges förnämsta konstmuseum och är vackert beläget i en muromgärdad park ute på Blockhusudden på Djurgården i Stockholm.


Läs Mer
Museum & Konst

Rosendals slott

Rosendals slott uppfördes på 1820-talet åt kung Karl XIV Johan, den förste Bernadotten, av en av tidens främsta arkitekter Fredrik Blom. Guidade visningar sommartid.


Läs Mer
Museum & Konst, Scen & Underhållning

Djurgårdskyrkan

I Djurgårdskyrkan hålls gudstjänster, teologiska samtal och konstutställningar året runt och under sommaren förvandlas kyrkans trädgård till ett trevligt kafé dit alla är välkomna!


Läs Mer
Museum & Konst

Handarbetets Vänner

Handarbetets vänner är ett centrum för utbildning & utveckling av avancerade textilier.


Läs Mer
Museum & Konst

Prins Eugens Waldemarsudde

Waldemarsudde, som ursprungligen var bostad åt prins Eugen (1865–1947), är idag ett av Sveriges mest välbesökta konstmuseer.


Läs Mer
Museum & Konst

Vikingaliv

Museet för alla som vill få en inblick i livet under vikingatiden. Här finns Ragnfrids Saga, en 11 minuter lång vikingafärd som bjuder besökaren på dramatiserad berättelse om en familjs liv på 900-talet. 


Läs Mer
Sightseeing

Ocean Bus

Ocean Bus kör City-Sightsseing i Stockholm från både land och vatten i ett och samma fordon – en amfibiebuss!


Läs Mer
Sightseeing

Strömma båt

Med Strommas Hop on-hop off-båtar tar man sig enkelt till och från Djurgården. Under båtturen ”Djurgården runt” med Stockholm Sightseeings upplever man vackra Djurgården från vattnet.


Läs Mer
Sightseeing

Strömma buss

Upplev Stockholm i din egen takt och åk obegränsat mellan huvudstadens sevärdheter under 24 eller 72 timmar med en av våra hop on hop off-bussar.


Läs Mer
Maritimt & Teknik, Museum & Konst

Vasamuseet

På Vasamuseet finns Vasa, världens enda bevarade 1600-talsskepp. Hon kantrade och sjönk i Stockholm 1628. Efter 333 år på sjöbottnen bärgades krigsskeppet 1961.


Läs Mer
Museum & Konst

Polismuseet

På Polismuseet får du en inblick i polisens arbete och polisen roll i vårt samhälle. Här kan du lära dig att tänka som en kriminaltekniker eller fundera över vad som påverkar din bild av polisen.


Läs Mer
Museum & Konst

Riksidrottsmuseet

Se hur idrotten utvecklats och lek, lär, upplev och berätta. Utställningarna har något både för dem med spring i benen och dem som lugnare vill betrakta och lyssna.


Läs Mer
Flora & Fauna

Blockhusuddens flyttblock

Flyttblock är stora stenblock som blivit transporterade med hjälp av is. Man anser att de flesta flyttblocken i Sverige har transporterats under den senaste istiden.


Läs Mer
Sightseeing

Ressel Rederi

Med Ressel Rederi tar du dig enkelt mellan Hammarby sjöstad-Masthamnen-Djurgården-Nybroplan. Njut av utsikten från Emelies populära soldäck eller värm dig på det uppvärmda huvuddäcket.


Läs Mer
Maritimt & Teknik, Museum & Konst

Sjöhistoriska museet

Lär dig mer om människans försök att bemästra havet, om livet ombord, om handelssjöfart och om upptäcktsresor. Lekrum och skaparverkstad för barn. Guidade visningar dagligen.


Läs Mer
Maritimt & Teknik

Wasahamnen

Wasahamnen på Djurgården är Stockholms mest centrala gästhamn. Hamnen har 174 gästplatser för fritidsbåtar.


Läs Mer
Flora & Fauna

Prins Eugens ek

Prins Eugens ek växer i parken norr om Prins Eugens Waldemarsudde. Eken anses vara den största levande eken på Djurgården och i hela Stockholms stad.


Läs Mer
Flora & Fauna

Oljekvarnen

Waldemarsuddes oljekvarn är en väderkvarn som står vid Prins Eugens Waldemarsudde konstmuseum och har varit motiv för många av prinsens tavlor.


Läs Mer
Sightseeing

Red Sightseeing Båt

Följ med på en rolig och bekväm sightsseingtur som tar dig mellan Stockholms öar och attraktioner! Biljetten ger dig obegränsat med på- och avstigningar under ett dygn.


Läs Mer
Sightseeing

Red Sightseeing Buss

Upplev Stockholm i din egen takt på en av våra bussar. Vi tar dig till alla stadens sevärdheter! Åk obegränsat mellan stadens sevärdheter.


Läs Mer
Sightseeing

Djurgårdslinjen

Djurgårdslinjens spårvagnar (linje 7N) utgår från Norrmalmstorg nära Kungsträdgården och går via Nybroplan och Strandvägen ut till Djurgården.


Läs Mer
Flora & Fauna

Isbladskärret

Isbladskärret är en förnämlig fågelsjö med bland annat knölsvan, snatterand, vigg, gäss, tofsvipa och häger.


Läs Mer
Scen & Underhållning

Parkteatern Galärparken

På Parkteatern spelas teater-, konsert- och dansföreställningar, alltid med fri entré. Säsongen löper från juni–augusti.


Läs Mer
Maritimt & Teknik

Veteranmonumentet Restare

Minnesmonumentet ”Restare” har uppförts på uppdrag av regeringen för att hedra personal från Försvarsmakten och andra myndigheter som tjänstgjort i internationella fredsinsatser.


Läs Mer
Sightseeing

Djurgårdsboden

Hyr en cykel hos Djurgårdsboden och upplev kungliga Djurgården! Hjälm och karta över smultronställen och sevärdheter på färden ingår. I Djurgårdsbodens butik nedanför Cirkus hittar du även solglasögon, kepsar, roliga souvenirer och presenter.


Läs Mer

Kungliga Djurgårdens Intressenter, KDI AB.
En medlemsorganisation som samordnar och engagerar nära ett 50-tal intressenter på Djurgården. Läs mer