close

Pippi Långstrump kommer till Junibacken

Pippi Långstrump kommer till Junibacken

Pippi Långstrump kommer till Junibacken

19 maj 2018

 

Till försommaren drar Junibacken upp ridån för teaterpremiär i Villa Villekulla med Pippi i huvudrollen.

Att världens starkaste tjej flyttar in på Junibacken är startskottet för en satsning att lyfta fram författaren Astrid Lindgren och förmedla bilden av henne som den unika författaren hon var. Med start i sommar får därför hennes böcker och karaktärer en mer central roll i Junibackens utbud här på Djurgården.

Pippi är en fantastiskt älskad karaktär och hon är också en av de största i Astrids författarskap. Pippi är en figur som både varit och är betydelsefull i samhällsdebatten, hon är normbrytanade och står alltid på barnens sida och visar att inget är omöjligt, säger Björn Edlund, Junibackens vd.

I föreställningarna som kommer vara fyllda av sång, dans och skratt för hela familjen ligger fokus på att försöka skapa den versionen av Pippi som Astrid tänkte sig och med hjälp av hela hennes författarskap inspirera barn att ta för sig i livet och väcka lusten till läsning. Pippi och hennes vänner bjuder på mängder av upptåg och kom ihåg — här kan allt och lite till hända.

Nyfiken på fler barnaktiviteter på Djurgården? kika nedan.VAD HÄNDER?

Jul på Ulla Winbladh

Wärdshuset Ulla Winbladh

Pågående — 2018-12-23      

På Ulla Winbladh är julbordet upphöjt till konst, här lämnas ingenting åt slumpen. För oss är den stämningsfyllda inramningen med väldoftande gran, tusen juleljus och stärkta linneservetter lika viktig som den maten.

Jullov – experimentshow och andra aktiviteter för hela familjen

Tekniska museet

Pågående — 2019-01-09      

Lagom till jullovet lanserar vi en ny experimentshow. Testa bågskytte i VR-labbet eller kika in bakom kulisserna på årets julkalender – Det stora experimentet. Beppe Singer kommer också dyka upp och experimentera vid några tillfällen.

Julgransplundring på Nordiska museet

Nordiska museet

2019-01-13 — 2019-01-13      

Dansa ut julen med sång, lek och dans kring den vackert dekorerade granen tillsammans med Sollentuna Folkdansgille och Edsbacka spelmän.


Kungliga Djurgårdens Intressenter, KDI AB.
En medlemsorganisation som samordnar och engagerar nära ett 50-tal intressenter på Djurgården. Läs mer