close
25 % rabatt i 25 dagar – så här går det till

25 % rabatt i 25 dagar – så här går det till

08/09/2020

FÖRST LITE FAKTA

Kampanjens namn:

Vi kallar kampanjen ”25 25” Varför? Jo, under 25 dagar ger ett besök hos någon av oss 25 % rabatt hos alla andra

Kampanjperiod:

Pågår under 25 dagar: från den 10 september till den 5 oktober 2020

Följande aktörer deltar:

ABBA The Museum, Etnografiska, Junibacken, Nordiska museet, Snus- och Tändsticksmuseet, Sjöhistoriska, Spritmuseum, Tekniska, Thielska Galleriet, Vasamuseet och The Viking Museum

Syfte & mål:

1) Call to action
a) få befintliga besökare att upptäcka mer, stanna längre, besöka fler när de är på plats här,
b) alternativt komma tillbaka inom kort för att upptäcka mer och besöka fler.

2) Information
Få hela Stockholm att förstå att Djurgården är platsen att vara i dessa tider, här är stort, grönt, skönt och öppet. Här finns så mycket att upptäcka och här finns plats att hålla avstånd.

Känsla:

Vad kan vara bättre på hösten än lite kultur? Massor av kultur, förstås! Passa på – vi samarbetar för att du ska få upptäcka mer av Djurgården. Tillsammans har vi skapat ett unikt erbjudande man inte får missa:

Kom till mig och få rabatt hos mina grannar!

Målgrupp:

Stockholmare hemma i Stockholm, men alla är välkomna!

 

SEDAN DET PRAKTISKA

Så här går det till:

Dela ut erbjudande

 1. Alla deltagande aktörer får block med rabattkort att dela ut, se ovan.
 2. När gäst betalat full entré hos er får de tillsammans med varje entrébiljett/kvitto ett rabattkort med vårt gemensamma erbjudande.
  (För de tre museerna med fri entre delas korten ut i särskild ordning, mer nedan).
 3. Kort + entrébiljett (alt. ett entré-klistermärke som besökaren fäst på baksidan av sitt kort) från en av de deltagande aktörerna berättigar nu innehavaren rabatt på entrén hos alla de övriga.
  (Hos de tre museerna med fri entré gäller särskilda erbjudanden, mer nedan)
 4. Om du hinner – berätta att detta är ett unikt samarbete och att du hoppas att  gästen med hjälp av rabattkortet skyndar sig konsumera så mycket kultur det bara går.

Ge rabatt

 1. När gäst kommer och visar upp ett rabattkort + ett kvitto från en av de deltagande aktörerna ger ni 25 % rabatt på er entré.
  OBS! Kvitto från fler av grannarna på Djurgården än de 11 kan ge rabatt. Vi får draghjälp av Waldemarsudde och Skansen genom att de också lämnar ut rabattkort vid köp av entré hos sig. Fler kan tillkomma.
 2. De flesta har programmerat en särskilt rabattknapp på sina biljettmaskiner. Om det inte sker automatiskt, se till att håll redan på hur många ni ger rabatt till så att vi kan utvärdera satsningen sedan.
 3. Om möjligt – notera vilken av era grannar gästerna kommer ifrån, så kan vi ser mellan vilka grannar man rört sig.
 4. Observera att ni låter gästen behålla rabattkortet, det kan hen använda vidare tillsammans med kvitto på entré från er. Uppmuntra dem att gå vidare till alla 11 deltagande aktörer.

Bokningskod och bokningar på nätet

Hos vissa av de deltagande aktörerna kan man boka in sig med rabatt på nätet: ABBA The Museum och Junibacken. Då gäller bokningskod: DJURGARDEN25. Den står även angiven som #DJURGARDEN25 på rabattkortet. Tipsa gärna om det.

Hur ser rabattkortet ut?

Ni ser hur rabattkortet ser ut ovan och ni kan ladda ner det här:

200902 Djurgårdens museer rabattkort

Slut på block med rabattkort?

Fler finns att hämta på vårt gemensamma besökscenter Royal Djurgården Visitor Center, vid Djurgårdsbron.

Om man har fri entré, vad gäller då?

Det är tre museer som har fri entré: Etnografiska, Sjöhistoriska och Snus- och Tändsticksmuseet. De delar ut rabattkorten på vägen ut tillsammans med biljett eller kvitto av någon form som bevis att man varit på besök.

Istället för rabatt på entré får man på Etnografiska 25 % rabatt i butik som ”bonus” för att man besöker fler än ett museum. På Snus- & Tändsticksmuseet (som kräver betalning av Skansenentré) får man 25% på alla guidade visningar och på lokalbokningar som bonus. På Sjöhistoriska får man 25% på alla affischer i butiken.

Kvitto på erlagd entré från fler av grannarna på Djurgården än de 11 kan ge rabatt. Vi får draghjälp av Waldemarsudde genom att de lämnar ut rabattkort vid köp av entré hos sig. Fler kan tillkomma.

SLUTLIGEN LITE INFORMATION OM ALLA ER SOM DELTAR

Öppettider

För er översikt har vi kategoriserat deltagande aktörer efter öppettider.

 

Öppet alla dagar:

Nordiska museet: öppet alla dagar 10-17+ kvällsöppet onsdagar till 20.00

Spritmuseum: öppet alla dagar: måndag-lördag 10-17, Söndag 12-17

Vasamuseet: öppet alla dagar 10-17

 

Öppet alla dagar förutom museimåndag:

Sjöhistoriska: öppet alla dagar utom måndag, kl 10-17

Tekniska: öppet alla dagar utom måndag, kl. 10-16

Thielska Galleriet: öppet alla dagar utom måndag, kl. 12-17. Kvällsöppet torsdagar kl. 12-20

 

Öppet torsdag-söndag:

ABBA The Museum: öppet torsdag-söndag kl. 11-16.30

Etnografiska: öppet torsdag-söndag kl. 11-17

Junibacken: öppet torsdag-söndag 10-17

 

Öppet fredag-söndag

Snus- och tändsticksmuseum: öppet fredag-söndag kl. 11-15

The Viking Museum: öppet fredag-söndag, kl. 10-16

 

OBS! Öppettider kan ändras snabbt – ange gärna om ni har någon ändring hos er.

 

HÅLL REDA PÅ VAD SOM PÅGÅR HOS DIN GRANNE.

Här har vi samlat litet tips:

ABBA The Museum ger dig möjligheten att följa med bakom kulisserna i skapandet av MAMMA MIA! filmerna. En temporär utställning som visar magin bakom filmskapandet.

Junibacken pågår bl.a ”Huller om Buller med Pippi”, men även ”Luska och Klura som Ture Sventon” en ny utställning på tillfälligt besök. Under hela september kommer man även ha dubbla turer av Sagotåget, med avgång cirka var 15:e minut.

Etnografiska museet kan du navigera bland över 200.000 föremål och objekt från hela världen och även ta del av unikt kulturellt material, bl.a fotografier, konst och artefakter från olika kulturer. Det pågår även en fotografisk utställning utomhus. 26/9 öppnar även ”Human nature”, där vi blir inbjudna att följa att följa några av trådarna i vår hoptrasslade värld.

Nordiska museet pågår en interaktiv utställning ”Arktis – Medan isen smälter”. Utställningen har blivit nominerad som ”Årets Utställning 2019” av Riksförbundet Sveriges Museer. Den 1 juli öppnade Nordiska Tidsvalvet: genom en hemlig portal kliver du rakt in i barnens egen historia!

Sjöhistoriska anordnar guidade turer av utställningen ”Resenärerna- Swenska Ost-Indiska Compagniet”. Utöver detta har museets arkiv & bibliotek öppet på tisdagar och onsdagar, där man kan ta del av det rika utbudet som finns att tillgå gällande Sveriges maritima historia.

Snus & Tändsticksmuseet har just öppnat en intressant och unik utställning om Solstickan, där man får lära sig mer om historien bakom ett av Sveriges mest igenkännbara varumärke genom tiderna.

Spritmuseum Fram till 20/9 kommer man kunna ta del av sommarens konstutställning, ”Absolut Art Collection – när personalen får välja”. Personalen har fått utforska museets konstsamling och utifrån den valt varsitt verk – en favorit. Resultatet blir en unik och mycket personlig utställning.

Tekniska museet I utställningen ”Hyper Human” utforskar man relationen mellan människor i dagens samhälle och den ökande användningen av artificiell intelligens. Ett historiskt perspektiv vävs ihop med en analys av nutidens rådande läge och en inblick i vad som kan komma att vänta oss i framtiden.

Thielska galleriet Sömmerskan Augusta Lundin (1840–1919) öppnade 1867 Sveriges allra första couture-ateljé, nu får vi uppleva henne utsökta arbete i en ny, uppmärksammad utställning. Vi möter även Hjalmar Söderberg i utställningen ”Hjalmar Söderberg och Bildkonsten”.

Vasamuseet är återigen öppet alla dagar i veckan. Passa på att besöka utställningen ”Kvinnorna – alltid närvarande – sällan sedda”, en utställning om kvinnorna kring skeppet Vasa och kvinnors livsvillkor på det tidiga 1600-talet.

The Viking museum Här står du öga mot öga med Vikingatiden.  I den levande utställningen möter du genom filmer, föremål och miljöer människorna bakom denna mytomspunna tidsepok. Åkattraktionen Ragnfrids saga är öppen för hela familjen.

200902 Djurgårdens museer rabattkort
Kungliga Djurgårdens Intressenter, KDI AB.
En medlemsorganisation som samordnar och engagerar 55 intressenter på Djurgården. Läs mer