close
ABBA The Museum – presenterar ABBA Voyage

ABBA The Museum – presenterar ABBA Voyage

04/09/2021

Vi är många som har väntat på dagen då Sveriges genom tiderna mest framgångsrika och älskade band ska återförenas. I torsdags kväll, den 2 september, gick mångas högsta musikdröm i uppfyllelse. ABBA är tillbaka med helt ny musik – 39 år efter att bandet splittrades.

För första gången fick fans världen över höra de nya singlarna ”I still have faith in you” och ”Don’t shut me down”. Låtarna är en del av det kommande studioalbumet som släpps i november i år.  Benny Andersson och Björn Ulvaeus avslöjade också under presskonferensen i London att det kommande studioalbumet är en del av det stora konsertprojektet ”ABBA Voyage”.

ABBA Voyage är ett projekt som ABBA medlemmarna arbetat med i många år och som initialt gick ut på att återskapa de fyra som digitala 3D-avatarer för att kunna sätta upp en livekonsert där allt utom ABBA var live. Projektet växte och plötsligt fanns tanken hos gruppen att det vore ju kul att göra lite ny musik till konserten.

I museets nya installation finns intervjuer med Björn Ulvaeus och Benny Andersson. Ludvig Andersson och Svana Gisla medverkar som producenter för projektet, och sist men inte minst berättar Ben Morris, creative director för projektet, om den enorma tekniska produktionen. Naturligtvis finns videon med den nya musiken.

Museets eget bidrag till installationen är en kärleksfull hyllning till de fans som en gång i mitten på 80-talet ordnade en brevinsamling som skickades till ABBAs skivbolag Polar. I breven skrev fansen om sin stora önskan att få ett sista album eller åtminstone några nya låtar, ”-vi har ju väntat i sex år”…!

– Så spännande att äntligen få berätta och beskriva projektet ABBA Voyage för våra nya och gamla besökare. Det här är en häftig resa där Stockholm och ABBA The Museum är ”the road to London” och till konserten i den nybyggda arenan. Albumet från fansen som redan på 80-talet brevledes önskade sig ny musik finns nu utställd i museet. En varm och kärleksfull hyllning till alla ABBAs lojala fans, säger Ingmarie Halling, creative director & curator på ABBA The Museum.

– Ja vad säger man. Plötsligt händer det! Det som många trodde aldrig skulle hända. Nu kan vi på museet utöver att visa och berätta om det som tidigare hänt i ABBAs historia nu även presentera vad som händer nu och i framtiden. För ABBAs musikaliska resa bara fortsätter, säger Caroline Fagerlind, Museichef på ABBA The Museum.

Upplev hela ABBAs historia och framtid på ABBA The Museum.
Kungliga Djurgårdens Intressenter AB.
En medlemsorganisation som samordnar och engagerar 55 intressenter på Djurgården. Läs mer