close
Allt om Jullovet på Djurgården 2018!

Allt om Jullovet på Djurgården 2018!

27/12/2018

Här på Djurgården finns det ett stort utbud av jullovsaktiviteter för hela familjen. Jullovet är som alla andra lov en lång högtid för barnen. Vad passar då bättre än familjeaktiviteter för att få en härlig stund ihop?

Planera in en heldag eller flera med att besöka några av våra museer som har massor av mysiga, roliga och spännande aktiviteter för stora och små under hela jullovet.

Här kommer våra bästa jullovstips!

(Scrolla ner ifall du vill se samtliga aktiviteter som sker på Djurgården)

I HAVETS DJUP

Till jul öppnar Sjöhistoriska museets nya aktivitetsrum Blubb. Därför går deras jullovsaktiviteter i marinarkeologins och undervattensvärldarnas tecken.

!

I lekrummet BLUBB får du följa med in i en magisk del av Östersjön med ubåtar, fiskar sjunkna skatter och vrak. Här är det fritt fram för lek och fullt med saker att se och göra: Åka rutschkana i segelfartyget, styra fiskebåten, meka och lösa problem i maskinrummet, klä ut sig till kapten, undersöka den sjunkna lasten, pausa och lyssna på sagor bland sälarna.

Men det blir naturligtvis även andra lovaktiviteterna i hela museet. Så som tävlingen kistjakt, därdu får leta efter kistor, svara på frågor och tävla om tio fina priser från museets butik. Skaparverkstaden Ruskpricken håller också öppet därdu kan bygga ditt eget vrak eller vad du vill. Du kan också gå på de guidade visningarna ”Att dyka i havets djup” som passar utmärkt för barn mellan 5-8 år eller ”Vad döljer sig i havets djup” som passar bättre för lite äldre barn mellan 9-12 år.

När: 26-30 december och 2-8 januari.

Klicka här för mer information on Jullovet på Sjöhistoriska museet!

VERKSTAD OCH FAMILJEVISNINGAR

Bli inspirerad av den färgstarka utställningen Feathers på Etnografiska museet tillsammans med hela familjen på jullovet. Följ med på familjevisningar där du färdas runt om i världen där man använt sig utav fjädrar fram till våra dagar. I verkstaden fortsätter sedan temat fåglar, där du kan bygga din egen fågelholk.

När: 27-30 december och 2-6 januari

Klicka här för mer information om jullov på Etnografiska museet!

TEATER OCH MUSIK 

Under Junibackens jullov har du möjlighet att uppleva Tommy och Annikas första, storslagna möte med Pippi Långstrump i teatern Pippi flyttar in som spelas tre gånger varje dag under lovet. Utanför Villa Villekulla bjuder också Junibackens egen ensemble in små och stora för att spela och sjunga låtar ur Astrid Lindgrens stora låtskatt. Tillsammans bildar ni Astrids bästa band.

Den 19 december öppnade Junibacken en ny utställningsyta inspirerad av Stina Wirséns populära Vem-böcker. Här kan barn och vuxna tillsammans bygga med jättestora klossar. Vem bygger, vem river? är en interaktiv utställning där ni upplever tillsammans, som utmanar fantasin och kreativiteten hos både små och stora.

När: 26 december- 6 januari

Klicka här för mer information om jullovet på Junibacken!

JUL FÖR BÅDE STORA OCH SMÅ

Under jullovet på Nordiska museet kan du bli en Tidsdeckare, gå på sagostund, resa tillbaka till 1890 i Lekstugan och följa med på familjevisning. Den 13 januari avslutas Nordiska museets julfirande med en klassisk julgransplundring.

När: 22 december – 8 januari

Klicka här för mer information om jullovet på Nordiska museet!

SKAPARVERKSTAD 

På Riksidrottsmuseets jullov kan du skapa roliga skidåkare av piprensare i museets verkstad.

När: 27 – 30 december och 2 januari – 6 januari

Klicka här för mer information om jullovet på Riksidrottsmuseet!

BARNENS JUL PÅ SKANEN 

Julen är barnens högtid och på Skansen har de barnaktiviteter som hör julen till. Julstämning i massor, dans kring granen och pyssel.

I skogens hus på Skansen pågår pyssel och ljusstöpning. Med egen fantasi får barnen göra gammaldags glanspappershjärtan, marknadskarameller eller karamellstrutar. I Skansens hus och gårdar kliver du rakt in i julfiranden från förr. Se vilka rätter som fanns på julbordet från olika epoker och lär dig mer om våra jultraditioner. Det finns också olika julpromenader att välja bland, Stora och lilla julturen, Spår av tomten och Bland tomtar & bockar.

Passa även på att besöka Lill-Skansen där du får hälsa på smådjuren, rid ponny eller ta ett varv på övre området och hälsa på djuren under vintertid.

Skansen-Akvariet som fyller 40 år bjuder på fri entré under hela jullovet. På Skansen-Akvariet finns allt från apor, fiskar och krokodiler, till skorpioner, papegojor och grodor och är en spännande och exotisk del av Skansen.

När: 22 december – 6 januari

Klicka här för mer information om jullovet på Skansen!

AKTIVITETER FÖR HELA FAMILJEN PÅ TEKNISKA MUSEET

Ta en paus från julstöket och gör någonting riktigt spännande och roligt tillsammans med familjen. På Tekniska museet får du uppleva spelupplevelser, experimentshower och testa VR-spel under jullovet.

Museets kluriga museivärdar bjuder på en ny experimentshow och tar med dig upp i luften – ta ett djupt andetag och häng med! Lär dig mer om vad tryck är, hur länge vatten kokar i vakuum och hur en marshmallow ser ut i rymden?

Modelljärnvägen är som vanligt i gång och i restaurangen kan du ladda batterierna med både mat och fika

När: 27 – 30 decemner och 2 januari – 6 januari

Klicka här för mer information om jullovet på Tekniska museet.

FAMILJEVISNINGAR PÅ VASAMUSEET! 

Under jullovet bjuder Vasamuseet på extra aktiviteter så som guidade familjevisningarna Bygga, lasta, segla och Från Havets djup.

Bygga, lasta, segla – Vasa skulle bli Sveriges främsta krigsskepp. Vad behövdes för att bygga det och hur gick det till? Få reda på mer om bygget av Vasa och avsluta med att segla iväg i upplevelserummet Under däck. För barn 4-10 år.

Från havets djup – När Vasa hittades öppnades en lucka till 1600-talet. Skeppet var fyllt med spännande föremål. Pröva att vara marinarkeolog och funderar över vad saker kan ge för ledtrådar till människor och deras liv för länge sedan. För barn från 7 åroch uppåt.

När: 26-31 december och 2-9 januari

Klicka här för mer information om jullovet på Vasamuseet!

KÄNN OCH SMAKA PÅ VIKINGATIDEN

På Vikingalivs jullov blir det allt från barnteater till temavisning om HBO Nordics serie Vikings.

Vågar du möta Egil Skallargrimsson i Vikingalivs barnteater? Egil var en riktig värstingviking som nu vaknat upp på Vikingaliv. Han och hans stökiga gäng behöver barnens hjälp att hitta tillbaka till Vikingatiden.

Känn och smaka på Vikingatiden på Vikingalivs barnvisningar under lovet. Vilka var egentligen vikingarna? Hur var det för de som gav sig av i viking? Och hur var livet för de som stannade hemma på gården? Rekommenderas från 7 år.

När: 26 december – 8 januari

Klicka här för mer information om jullovet på Tekniska museet.
Kungliga Djurgårdens Intressenter, KDI AB.
En medlemsorganisation som samordnar och engagerar 55 intressenter på Djurgården. Läs mer