close
Allt om jullovet på Djurgården 2019

Allt om jullovet på Djurgården 2019

26/12/2019

Här på Djurgården finns ett stort utbud av jullovsaktiviteter för hela familjen. Jullovet är som alla andra lov en lång högtid för barnen. Vad passar då bättre än familjeaktiviteter för att få en härlig stund tillsammans?

Planera in en heldag eller flera med att besöka några av våra museer som har massor av mysiga, roliga och spännande aktiviteter för stora och små under hela jullovet.

Här kommer våra bästa jullovstips!

Jullovsaktiviteter med temat ”Fantastiska farkoster” på Sjöhistoriska

Kom och leta kistor i museets tävling Kistjakten eller skapa spännande saker i skaparverkstaden Ruskpricken. Du kan också följa med på guidade visningar och lära dig mer om märkliga båtar och andra flytande farkoster.

Läs mer om Sjöhistoriska museets jullov här

Jullov på Vasamuseet

Vasamuseet erbjuder sina små gäster att upptäcka museet på egen hand eller med familjevisningar som är anpassade för olika åldersgrupper samt följa med den prickiga grisen Lindbom på Vasaäventyr. Det finns också praktiska och digitala aktiviteter för nyfikna och energifyllda barn.

Klicka här för mer information om Vasamuseets jullovsprogram

Upplev julens magi på Nordiska museet

På Nordiska museet kommer hela familjen i jul- och lovstämning. Koppla av från måsten och stress, njut av glädje och gemenskap i en lugn miljö tillsammans med vänner och familj. Dröm er bort i Lekstugan eller ge er ut på ett spännande äventyr som Tidsdeckare.

Klicka här för att se hela Nordiska museets lovprogram

Missa inte jullovet på Riksidrottsmuseet

Jullovet på Riksidrottsmuseet bjuder bland annat på verkstad där du kan göra skidåkare av piprensare. Passa också på att testa på samiska brädspel och tillverka egna spel.

För mer information om Riksidrottsmuseets jullov klicka här

Jullov med rymdshow och robotsaga på Tekniska 

Njut av jullovets lediga dagar på Tekniska, här får du uppleva robotar i massor och museets nya rymdshow, spela med lasersvärd i VR eller testa den senaste speltekniken med HoloLens

.

Se hela Tekniskas jullovsprogram här 

Teater och musik på Junibacken under jullovet

Junibackens nyskrivna succé till musikal Monstret och människorna spelas under hela jullovet. Du kan också följa med på en musikalisk resa i det multimediala högläsningsprojektet Titta boken! Den här gången är det Tomten är vaken som Junibackens musiker komponerat musik till och uppläsningen gestaltas av Junibackens skådespelare.

Under jullovet finns även möjligheten att uppleva Tommy och Annikas första, storslagna möte med Pippi Långstrump i teatern Pippi flyttar in som spelas tre gånger varje dag.

Läs mer om Junibackens jullov här

Jullov på Polismuseet 

Följ med på Prata polis, en barnvisning om polisen. Kom och ställ frågor om polisen och titta på utrustningen de använder i sitt arbete. Visningen hålls oftast av en blivande polis från polishögskolan.

Eller följ med på Polismuseets familjevisning Tjuv och Polis – stulna skatter och polissaker där du får lära dig om gamla polisföremål och spännande stöldgods.

Klicka här för mer information om Polismuseets jullovsprogram 

Kom i jólstämning på The Viking Museum under jullovet

Under jullovet på The Viking Museum kan alla modiga barn gå på spännande ficklampsvisning – utforska museet i mörker med bara en ficklampa i handen och hjälp museets guide att lösa mysteriet med den försvunna silverskatten.

Du kan också pyssla med naturmaterial och uppleva magin som skapas när endast fantasin sätter gränser. En ullboll kan bli ett får eller en sten kan bli ett sagoväsen.

Det blir också vikingatida lekar så som Rövkrok och dräng’ hank och mycket annat.

Läs mer om The Viking Museums jóllovsprogram här

Barnens jul på Skansen

Julen är barnens högtid och på Skansen har de barnaktiviteter som hör julen till. Julstämning i massor, dans kring granen och pyssel.

I skogens hus på Skansen pågår pyssel och ljusstöpning. Med egen fantasi får barnen göra gammaldags glanspappershjärtan, marknadskarameller eller karamellstrutar. I Skansens hus och gårdar kliver du rakt in i julfiranden från förr. Se vilka rätter som fanns på julbordet från olika epoker och lär dig mer om våra jultraditioner.

Passa även på att besöka Lill-Skansen där du får hälsa på smådjuren, rid ponny eller ta ett varv på övre området och hälsa på djuren under vintertid.

Jullovet på Etnografiska museet 

Under jullovet på Etnografiska museet kan du förvandla dig till en stor jägare i norr eller gå på en spännande frågerunda i Isbjörnens spår och även testa dina kunskaper och prova på att färglägga fotografier i museets skapande verkstad.

Läs mer om Etnografiskas jullov här
Kungliga Djurgårdens Intressenter AB.
En medlemsorganisation som samordnar och engagerar 55 intressenter på Djurgården. Läs mer