close
Äntligen är det sportlov på Djurgården!

Äntligen är det sportlov på Djurgården!

23/02/2018

På sportlovet ska man passa på att vara aktiv – med sport såväl som med massor av annat spännande. Kom till Djurgården under lovet, här finns ett stort utbud med olika aktiviteter för lediga barn- men självklart även för vuxna. Djurgården ligger mitt i Nationalstadsparken och har en otroligt vacker natur där alla årstider förstärks.

Just nu är hela ön täckt med ett vitt snötäcke som ger ett nästintill magiskt intryck, så passa på att ta färjan eller spårvagnen hit under ledigheten. Om man vill vara utomhus och njuta av det fina vädret kan man ta sig till Skansen där den gamla skridskobanan fått nytt liv och man även kan grilla egen korv och leka gammaldags lekar.

De som har myror i benen, men vill hålla sig inomhus är Nordiska museets skridskodisco stället att ta sig till. Under vecka 9 går det att åka skridskor i museets stora sal, minst sagt magiskt. Eller varför inte ta sig till Riksidrottsmuseet och springa av sig i museets SportLab? Där går det även att prova på femkamp och bordshockey.

För de som gillar historia är Vasamuseet en utmärkt plats att ta sig till, under sportlovet hålls det extra familjevisningar och de har ett flertal prova på stationer, bland annat kan man få prova på att bärga en kanon. Och för de allra minsta i familjen är Junibacken ett självklart alternativ, under veckan kommer barnen att få skapa och drömma i museets paviljong. Det hålls även en spännande sagostund på Polismuseet för barn i åldrarna 4-6.

För de dataintresserade barnen är Tekniska museet stället att ta sig till. Här kan de prova på VR-spel och testa att skapa häftiga filmeffekter med greenscen-teknik.

För familjens musikintresserade finns det två helt fantastiska alternativ! På Etnografiska museet är det karneval där du kan lära dig mer om Samba och capoeira eller hänga med i karnevalståget den 3 mars! För de som älskar att uppträda och vill vara stjärna för en dag, ta med dem till ABBA The Museum. Där får de möjlighet att uppträda på museets schlager-scen men också träna innan genom att sjunga och spela in i auditionsbåset.

Det finns även ett stort konstutbud för konstintresserade på Djurgårdens konsthall och museer och när man blir hungrig finns det massvis med fantastiska restauranger.

Utöver alla sportlovs-evenemang finns ju såklart museernas ordinare utställningar som har något att erbjuda för alla. Varmt välkomna till Djurgården!
Kungliga Djurgårdens Intressenter AB.
En medlemsorganisation som samordnar och engagerar 55 intressenter på Djurgården. Läs mer