close
Astrid Lindgrens spökberättelse får nytt liv på Junibacken

Astrid Lindgrens spökberättelse får nytt liv på Junibacken

17/08/2021

Den 20 augusti har Astrid Lindgrens mer okända novell ”Skinn Skerping – hemskast av alla spöken i Småland” nypremiär på Junibacken.  Det är en läskig föreställning som väcker tankar om fantasi och när fantasi blir rädsla.

Föreställningen är baserad på Astrid Lindgrens novell med samma titel. Den handlar om drängen Skinn Skerping – en vildtoring som jämt gjorde en massa hyss och galenskaper och som dog av sitt eget upptåg. Sedan dess spökar han i de småländska byarna.

Föreställningen hade premiär i oktober 2020. Efter en vecka ställdes föreställningarna in med anledning av nya restriktioner och har inte spelats sedan dess. Men den 19 augusti är det genrep för publik och den 20 augusti är det nypremiär för föreställningen.

– Både vi och publiken tyckte mycket om föreställningen och det känns väldigt roligt att kunna spela den igen. Här får publiken vara med om det otäcka när fantasin inte alls är bra. Lite slarvigt refererar vuxenvärlden ibland till barns fantasi som ”fantastisk” och ”beundransvärd” när den likaväl kan vara det motsatta – något som hindrar och oroar, säger Mikael Kallin, regissör och konstnärlig ledare för Junibackens teater.

För att undvika trängsel gäller förbokning av teaterbiljetter till Junibackens föreställningar. Biljetterna kostar ingenting och är giltiga tillsammans med en entrébiljett. Alla biljetter hittas på junibacken.se. 

Junibackens ”Skinn Skerping – hemskast av alla spöken i Småland” är en läskig föreställning för barn från 5 år. Här kan du läsa mer om föreställningen. 
Kungliga Djurgårdens Intressenter AB.
En medlemsorganisation som samordnar och engagerar 55 intressenter på Djurgården. Läs mer