close
Barnens Djurgården

Barnens Djurgården

01/07/2020

En hemester är den stora trenden under sommaren. Och vad sägs om ett (eller fler) besök på Djurgården? Nu är nästan alla attraktioner på Djurgården öppet igen, där finns det som alltid ett stort utbud av aktiviteter för hela familjen. Och allt på ett ansvarsfullt sätt såklart.

Här kommer några tips på roliga aktiviteter för barn under sommaren på Djurgården.

SJÖHISTORISKA ÖPPNAR IGEN

Den 30 juni öppnar Sjöhistoriska sina dörrar igen – hurra! Varför inte ta med dig familjen på en familjevisning? Anmäl intresse i entrén eller per telefon (08-519 549 00).

EN NY UTSTÄLLNING FÖR BARN PÅ NORDISKA MUSEET

Nordiska museets nya utställning, Tidsvalvet, premiär den 1 juli. Här kan barn utforska hur deras vardag kunde ha sett ut om de levt i en annan tid. En praktisk och interaktiv upplevelse man inte vill missa!

Tidsvalvet riktar sig till barn mellan 8 och 12 år och blir därmed ett komplement till Lekstugan, Nordiska museets populära lek- och lärmiljö för barn i förskoleåldern. Klicka här för att köpa en entrébiljett till Nordiska museet och Tidsvalvet.

PARKTEATERN – ETT EXKLUSIVT PROGRAM FÖR BARN

Parkteatern erbjuder ett exklusivt program för barn från den 1 juli. På en ny scen i Galärparken blir det sprakande barnkultur för en liten publik hela sommaren. Och som vanligt – skoj, fri entré och utomhus.

Biljetter släpps löpande, på måndagar. Här kan du boka biljetter.

BLI EN RIKTIG VIKING PÅ VIKINGALIV!

Vikingalägret är ett dagsläger där historieintresserade barn för lära sig om allt kring den mytomspunna vikingatiden. Klicka här för mer information och anmälan.

På museet kan barn också följa med på en barnvisning och lära sig om vikingatiden genom att utforska föremål och smaka på vikingatida färdkost.

P.S. Fr.o.m. den 1 juli öppnar The Viking Museum dagligen igen, äntligen!

VÄLKOMMEN TILLBAKA, JUNIBACKEN! 

Junibacken är inte så likadan utan barn. Men från den 10 juli och varje fredag-söndag framåt kan du besöka Junibacken igen! Vi rekommenderar att du köper din dagsbiljett online för garanterad plats att komma in – det kan du göra här.

UPPTÄCKA BARNUTSTÄLLNINGEN POLIS, POLIS… PÅ POLISMUSEET 

I Polismuseets polisstad kan du på ett lekfullt sätt lära sig mer om polisen. Klä dig i polisuniform, prata i kommunikationsradio, kör polismotorcykel och lös spännande uppdrag på polisstationen eller hamna i arresten.

Utställningen vänder sig främst till barn mellan 5 och 9 år, men självklart är även yngre och äldre välkomna.

LEKA UTOMHUS PÅ SKANSEN OCH TEKNISKA MUSEET

För de minsta på Skansen finns lekparkerna Ormen, Ekorrparken och Päronparken. Tänker du lämna nappen på Lill-Skansen? Nu finns det en ny plats utomhus där det också går att hämta sitt nappintyg.

Utanför Tekniska museet ligger Matematikträdgården, där barn kan leka på många olika och roliga sätt. En plats där du kan leka lärorikt och upptäcka att matematik finns överallt.

Värmt välkommen till Djurgården under sommaren!VAD HÄNDER?


Kungliga Djurgårdens Intressenter AB.
En medlemsorganisation som samordnar och engagerar 55 intressenter på Djurgården. Läs mer