close

Allsång på Skansen

attractionImg

Skansen

2019-08-13 — 2019-08-13

Vad är en sommar utan Allsång på Skansen? Under sommaren kan du sjunga med i direktsändningen i Sveriges Television eller vara på plats i folkhavet framför Sollidenscenen och njuta av sommar, sång och sol.

Allsång på Skansen 2019

SVT och Skansen bjuder in till allsång med Sanna Nielsen i spetsen. Tips: Till genrepet kl 17 går det att boka sittplats via Skansens restauranger. 2019 års artister släpps någon gång i vecka 24.

Mer om Allsång på Skansen 2019

För att se allsången på plats på Skansen behöver du bara betala entréavgift. Det går tyvärr inte att förboka sittplatser framför scenen och du får bara hålla din egen plats och en plats för ditt sällskap. På så sätt får fler besökare möjlighet att hitta en sittplats och uppleva Allsång på Skansen.

Tyvärr är det omöjligt att förutsäga hur dags sittplatserna tar slut. Det beror på vilka artister som ska vara med, väder och många andra faktorer. Detta gäller även rullstolsplatserna.

Rullstolsplatser
Det finns en rullstolsplatå till höger om Sollidenscenen mot kvarnarna. Platserna är ej bokningsbara utan det är först till kvarn som gäller. Platån är endast till för rullstolsburna + en ledsagare/rullstol. Det finns garanterat 12 platser men man får oftast in flera. Värdar finns på plats vid allsången för att hjälpa till på bästa sätt.

Tänk på att…
…ta med solhatt/regnkläder och glöm inte att dricka ordentligt om det är varmt och soligt. Regncape, solhatt och dricka kan du köpa i Skansenbutiken utanför Huvudentrén, i Logen som ligger vid Bollnästorget eller i marknadsbodarna i närheten av Sollidenscenen. Det finns också sittdynor att köpa på plats för den som vill ha det mjukare om baken.

Allsångshäfte … kan du köpa i vår webbutik, i Skansenbutiken, i Entréerna, i Logen på Bollnästorget eller på plats vid Sollidenscenen.

Du kan förköpa din biljett till Skansen>> Förköpsbiljetten garanterar dock inte sittplats men du slipper stå i kö och kommer snabbare in genom entrén.

Skansens årskort gäller även under allsångstisdagar.

Skansens huvudentré öppnar kl 10.00.

Historien bakom Allsång på Skansen

Allsång på Skansen sändes för första gången i SVT den 3 augusti 1979. Ytterligare tre program sändes samma sommar. 1980 sändes 8 program och 1984 sändes 4 program. Sedan 1990 har Allsång på Skansen sänts varje sommar i SVT.

Klicka här för att läsa mer om evenemanget.


Tid

Varje tisdag kl 20-21.30 från och med den 25 juni 2019 till den 13 augusti 2019.


Pris

Skansens ordinarie entrépriser.