close

Angus Fairhurst Absolut Art Collection

attractionImg

Spritmuseum

2019-10-23 — 2020-05-31

I höst har Spritmuseum glädjen att presentera Angus Fairhurst (1966 – 2008), en av de mest inflytelserika konstnärerna som skolades på Londons Goldsmiths College i slutet av 1980-talet. Han var del av en generation som kom att fullständigt dominera den brittiska konsten i två decennier – Young British Artists. Fairhurst var en av grundarna till YBA, tillsammans med Sarah Lucas och Damien Hirst.

Utställningen med Angus Fairhurst blir den sjunde i museets årliga serie av soloutställningar med konstnärer ur Spritmuseums samling Absolut Art Collection.
Utställningen är ett samarbete med galleriet Sadie Coles HQ i London, som förvaltar Angus Fairhursts dödsbo.

Absolut Art Collection
Konstverket Absolut Fairhurst tillkom till samlingen 1994 och består av ett myller av blå, röda och svarta ”swing ticket tags”, små fladdrande plaststroppar som bildar formen av en Absolut Vodkaflaska. De obetydliga stropparna används överallt i klädbutiker för att fästa prisetiketter på plaggen, men här utgör de kärnmaterialet i ett konstverk. De står för hela fenomenet konsumtion och produktion, som en apostrof för en bokstav. I tusental ser de ut som en massa små tecken som skapar ett nytt ord.” Ett passande grepp för ett konstverk skapat på uppdrag av ett varumärke.

Läs mer om Spritmuseum och deras utställningar här.


Tid

Se museets öppettider.


Pris

Entré: 130 kr.
Pensionär samt student: 90 kr.
15-18 år: 60 kr.
0-14 år: Gratis
50% med MedMera-kort.