close

Bonsai – konsten att forma träd

attractionImg

Bonsai – konsten att forma träd

2020-08-29 — 2020-08-30

Kom och inspireras av växtkraften och estetiken i bonsaikonsten under en helg på Etnografiska museet. Upplev bonsaier av olika storlekar och stilformer och se när den internationellt kända bonsaimästaren Rafael Torres skapar en bonsai live på scen.

Var: Etnografiska museet
Pris: Fri entré
Plats på museet: Verkstan

Bonsai är konsten att forma och förfina träd i kruka, som kom till Japan från Kina under 800-talet. Ett bonsaiträd kan bli uppemot tusen år gammalt. Idag finns utövare världen över och flera olika stilformer. Under helgen kommer du att kunna titta närmare på exemplar som Svenska bonsaisällskapet visar upp.

Utställningen pågår i två dagar 29 – 30 augusti.
Bonsaiutställningen visas i verkstaden och besökare kan boka tid i receptionen för att se utställningen. Endast ett visst antal besökare tillåts komma in samtidigt så att restriktioner om avstånd följs.

Mästare Torres kommer under söndagen 30 augusti att demonstrera hur han skapar en bonsai av en tall på scen. Även till denna uppvisning kan besökare boka tid i receptionen för att komma in och titta. Detta eftersom endast ett visst antal besökare tillåts komma in samtidigt på grund av restriktioner om avstånd.

Helgen genomförs i samarbete med Svenska bonsaisällskapet.

Med anledning av covid-19 ber vi om hänsyn för varandra med bra avstånd mellan deltagare och god handhygien.


Tid

11-17


Pris

Gratis