close

Drop in-bröllop

attractionImg

Skansen

2019-06-15 — 2019-06-15

Varje år i juni äger årets mest kärleksfyllda dag rum på Skansen. Välkomna att gifta er utomhus på vackra Tingsvallen, helt utan förbokning! Till er dag behöver ni ta med legitimation och hindersprövning – resten ordnar vi. För kyrklig vigsel behövs även ett medlemsbevis från er hemförsamling. Ta chansen att gifta er på en av Stockholms bästa sommarplatser.

Bröllop med minimal planering

Bröllopskostnad är 1200 kr/par, entrén ingår. Förköp av bröllopsentrén kommer att kunna göras från den 1 mars 2019. Bröllopsentrén den 15 juni är öppen kl 10–15, och vigslarna pågår tills att alla som kommit före kl 15 är gifta. Observera att alla bröllopspar kommer in på Skansen via uppmärkta bröllopsentréer i huvudentrén. De andra entréerna är inte öppna för bröllopspar, men självklart för gäster. Det enda ni behöver ta med är legitimation, hindersprövning (som består av 2 papper) och för kyrklig vigsel behövs ett medlemsbevis som intygar att en av er är medlem i Svenska kyrkan, detta kan erhållas från er hemförsamling. Vid frågor kontakta gärna Svenska kyrkan på 018-169500 eller maila info@svenskakyrkan.se. Nästan allt annat ordnar vi! Både borgerliga och kyrkliga vigselförrättare samt vittnen finns på plats. Ceremonin tar cirka 10 minuter och äger rum på Tingsvallen‚ den stora gräsplanen nära Bollnästorget.

På plats finns också fotografer‚ florister‚ make-up artist‚ nagelstylist och mycket mer. Den som vill kan köpa något att dricka och lättare tilltugg i Champagnebaren. Ni kan också välja ett musikstycke ur vår bröllopsrepertoar i sångtältet. Restaurangerna erbjuder bröllopsmenyer och det finns picknickkorgar att beställa för de som vill sitta i gröngräset. För barnen ordnas det bröllopspyssel.

Så här går drop in-bröllopet till

Checklista inför bröllopet

 • Legitimation
 • Hindersprövning (2 papper)
 • Om ni har registrerat partnerskap ska partnerskapsintyget tas med
 • För kyrklig vigsel: ett medlemsbevis som intygar att en av er är medlem i Svenska kyrkan, detta kan erhållas från er hemförsamling. Vid frågor kontakta Svenska kyrkan på 018-169500 eller maila info@svenskakyrkan.se.

OBS! Eftersom Skansen inte är en egen församling, är det er egen hemförsamling som ska förse er med blanketten.

Entrén, nummerlappar och turordning

Entrén för bröllopspar är öppen kl 10–15. Alla som kommer till Skansen under denna tid blir vigda. Vi håller på så länge det behövs. Förköpsbiljetter till bröllopspar och gäster kommer ni att kunna köpa via vår biljettshop från den 1 mars 2019. Bröllopsgäster använder Skansens vanliga entréer och betalar ordinarie entréavgift om de inte redan köpt förköpsbiljett.

Här i bröllopsentrén visar ni upp legitimation och hindersprövning (2 papper), samt för medlemsbevis (för kyrklig vigsel)

Alla bröllopspar får en nummerlapp, med en nummerserie för borgerlig vigsel och en annan för kyrklig vigsel. När ni har fått er nummerlapp är det dags att bege sig till vigselområdet på Tingsvallen bredvid Bollnästorget. Lättaste vägen dit är via rulltrappan. Våra kövärdar hjälper gärna till om ni undrar över något. Tänk på att ta det lugnt, det är ingen brådska – alla kommer att bli vigda!

Vigselområdet

Själva vigselområdet är utomhus, på Tingsvallen, där vigselförrättare och vittnen finns på plats. Vill ni byta om till bröllopsklänning, kostym eller annan klädsel finns ett ombytestält på Bollnästorget.

Totalt finns det ca 14 vigselplatser. När ert nummer ropas upp tar ni plats i kötältet där våra kövärdar tar hand om er. Gästerna tar plats vid en speciell entré vid sidan om kötältet. När det blir er tur följer en värd med er till rätt vigselplats. Hela ceremonin tar ca 10 minuter. Det kan hända att ni får vänta en stund innan det blir er tur att stiga fram till vigselförrättaren. Hur lång väntetiden kan bli är omöjligt att svara på, men räkna med ett par timmar som riktmärke.

Är ni ett större sällskap på fler än 20 personer kontaktar ni informationsplatsen på Tingsvallen.

Kringaktiviteter

Runt omkring Tingsvallen och på Bollnästorget finns en mängd olika aktiviteter som ni kan ta del av när ni väntar på er tur eller efter vigseln. Dessa aktiviteter ingår i bröllopskostnaden:

 • Bindning av björklövskrans eller lönnlövskrona. Våra skickliga kransbindare hjälper till.
 • Make up-artister och nagelstylist finns på plats för hjälp med smink, enklare håruppsättning och nagelfix.
 • I musiktältet kan ni välja ett musikstycke ur bröllopsrepertoaren som framförs av en sångerska och pianist.
 • Bröllopspyssel finns för barn och vuxen.

Dessutom aktiviteter med bra erbjudanden:

 • Bröllopsbuketter i olika utföranden och storlekar finns hos våra florister.
 • Åkturer med häst och lövad vagn utgår från Seglora kyrka kl 13–15 och kostar 80 kr/par.
 • En kortkort bröllopsresa kan göras med Skansentåget där 2 personer betalar för 1.
 • Försäljning av smycken, glas mm.
 • Professionella bröllopsfotografer – Kicki fotograf med team –finns på plats och behöver inte bokas i förväg. Pris för fotografering kommer inom kort att presenteras här. Leverans och betalning sker 2 veckor efter bröllop.

Mat och dryck

Bröllopserbjudanden finns på flera restauranger bl a Skansens restauranger och Gubbhyllan erbjuder picknickkorgar som kan förbokas. Här hittar du mer information om Gubbhyllans picknickkorgar. Runt Tingsvallen och Bollnästorget att finns ett rikt utbud av enklare mat. På Tingsvallenscenen ligger champagnebaren.

Undrar du något annat? Läs vanliga frågor och svar om Skansens Drop in-bröllop.

Drop in-bröllop på Skansen
Drop in-bröllop på Skansen

Tid

Entrén för bröllopspar är öppen kl 10–15.


Pris

Entrén, nummerlappar och turordning:
Förköpsbiljetter till bröllopspar och gäster kommer ni att kunna köpa via vår biljettshop från den 1 mars 2019. Bröllopsgäster använder Skansens vanliga entréer och betalar ordinarie entréavgift om de inte redan köpt förköpsbiljett.