close

Eva Lange och Per Kesselmar på Liljevalchs+

attractionImg

Liljevalchs

2021-11-19 — 2022-01-23

Poetisk återhållsamhet, absolut koncentration och exakt gehör för form och färg är det som utmärker Eva Langes och Per Kesselmars utställning i Övre och Nedre galleriet, Liljevalchs+.

Eva Lange rör sitt sandpapper varsamt över gipsens yta. Hon söker sig in i volymens grundform på sensibel jakt efter liv. Volymen spänns, den vidgas och skevas, blir mänsklig. Skör geometri, ett klot, en cylinder, en stod som berättar om moln och om kropp, om minnen och känslor. Och arbetet med sandpappret fortsätter outtröttligt dag ut och dag in för att finna just det exakta uttrycket – inget annat.

Per Kesselmar lägger med vals tunna lager på lager av färg på sin hårda yta, aluminium och järn. Resultat blir målningar fyllda av oändlighet. Verken öppnar sig för vårt inträde. Det är subtilt, det är vackert. Detta är konst utan kompromisser. Konst som upptas av livets komplikationer, konst som handlar om att hitta ett ljus i mörkret.

Den 19 september öppnar deras utställning på Liljevalchs+, läs mer och förköp din biljett redan nu på Liljevalchs hemsida här.


Tid

Liljevalchs öppettider
Mån 11–17, fri entré
Tis-tor 11–20
Ons samt fre–sön 11–17

Utställningen visas från 19 november till 23 januari, 2022, på Liljevalchs+.


Pris

Liljevalchs entréavgifter
Vuxen: 120 kronor
Pensionär/Student: 100 kr
Under 18 år: fri entré