close

Familjeaktiviteter på Vasamuseet

attractionImg

Vasamuseet

2020-07-16 — 2020-10-29

På Vasamuseet finns mycket att se och göra tillsammans med barn.

Upptäck museet på egen hand
Följ Vasas spännande historia i egen takt med Familjespåret, barn och vuxna tillsammans. Spåret finns på olika språk som en folder, att ta på museet, eller att följa digitalt via museets webbplats. Passar för barn från 6 år.

Filmen om Vasagrisen
Se den charmiga barnfilmen om grisen Lindbom på Vasaäventyr. Filmen är baserad på boken Vasagrisen skriven av Björn Bergenholtz och passar för barn från 3 år. Den är 17 minuter lång.
Aktuella tider för filmen finner du på plats i museet. Vill du veta i förväg, ring informationsdisken, telefon 08-519 558 10.

I Vasagrisens spår
Efter att ni sett filmen kan ni fortsätta i Lindboms spår genom museet. Ta en folder som finns i informationsdisken. Följ sedan grisen genom museet och svara på kluriga frågor som är baserade på filmen. I foldern finns också pyssel att fortsätta med hemma.

Filmen om Vasa
För de större barnen (och de vuxna) visas filmen om Vasa som ger en introduktion till skeppets ovanliga och spännande historia. Filmen berättar om allt från bygget på skeppsgården till förlisningen, om livet i Stockholm på 1600-talet, och om hur Vasa bärgades från sjöbottnen till att det stod på plats i det nya museet.
Under sommaren fram till 31 augusti visas filmen flera gånger per dag på svenska och engelska. Filmen är 17 minuter lång. Den finns även tillgänglig på några fler språk.

För mer information, besök Vasamuseets webbplats.
Pris

Familjeaktiviteterna ingår i entréavgiften. Entré vuxna 170 kr. Fri entré för barn och unga 0-18 år.