close

Höstens program på Vasamuseet

attractionImg

Vasamuseet

2021-09-10 — 2021-12-01

Vasamuseet slår upp portarna för höstens programaktiviteter med start den 10 september.

En afton i 1600-talets Stockholm: Stadsmuseet och Vasamuseet arrangerar en helkväll med en historisk promenad i Gamla stan och en båttur i skeppet Vasas kölvatten. Lär känna livet i staden, på Saltsjön och ombord med berättelser om människor, miljöer och händelser i Stockholm under Vasas tid. Kvällen avslutas med en 1600-talsinspirerad måltid serverad intill skeppet Vasa.

Museets populära Afternoon tea innebär te och scones och ett kulturhistoriskt föredrag. Höstens föredrag har 1600-talets trädgård som tema.

Maria Eleonora-dagen: En kjol bland många byxor – om kvinnor på 1600-talets krigsskepp. Skeppet Vasa beställdes av män, byggdes av män, seglades av män och bärgades av män. Så brukar det berättas. Kvällens föredrag visar på en annan historia. Damkören Discordia framför sånger under kvällen. Föredrag, musik och mingel.

Gustav Adolf-dagen: Gustav II Adolf och Maria Eleonora – ett kungligt bröllop med förhinder. I november är det 401 år sedan bröllopet stod mellan Gustav II Adolf och Maria Eleonora av Brandenburg på Stockholms slott. I mer än fyra år fick kungen kämpa för att ro äktenskapet i land. Musik framförs av ensemblen Brustna Hjärtan Barock. Föredrag, musik och en tallrik med smårätter inspirerade av bröllopsmenyn.

Dräktforskningsmingel: På Vasamuseet pågår ett stort arbete med samlingen av kläder och skor som hittats ombord på skeppet Vasa. Museets forskarlag berättar om resultaten hittills och om utmaningarna. Forskarmingel, föredrag och förfriskningar.

Vasamuseets vänners pris: En eftermiddag med författarsamtal, boksignering, förfriskningar, musik och prisutdelning av Vasamuseets vänners årliga pris för 2020 och 2021.

Mer information och boka plats: vasamuseet.se.
Varmt välkommen till en höst fylld med programaktiviteter!


Tid

För datum och tider, se vasamuseet.se.


Pris

För information om kostnad, se vasamuseet.se.