close

Human Nature – om vår konsumtion och planetens framtid

attractionImg

Etnografiska museet

2021-04-07 — 2022-11-06

Human Nature Etnografiska museet presenterar en ny utställning som verkligen är en ögonöppnare. Signalerna är tydliga – klimatet förändras och arter dör ut. Människors överdrivna konsumtion är ett av problemen, men runt om i världen finns också starka krafter för förändring. Och det finns andra relationer till jorden än enbart som resurs för mänskliga behov.

I utställningen Human Nature bjuds du in att följa några av trådarna i vår hoptrasslade värld. Allt hänger ihop. Hur vi lever våra liv är förbundet med hur jorden mår. Här ställs frågor och besökaren görs medveten om att alla kan bidra till en förändring.

Med utgångspunkt från föremål ur samlingarna – och flera pågående forskningsprojekt – tar museet sig an vår tids mest brännande fråga. Human Nature handlar om konsumtionens påverkan på vår jord med frågor om omställningar och möjligheter för en mera hållbar värld.

Utställningen väjer inte för de enorma problem vi står inför. Masskonsumtionen har skapat en värld som hotar livsviktiga och känsliga system.

Klicka här för att läsa mer om utställningen.
Pris

Fri entré