close

JULLOV PÅ THE VIKING MUSEUM

attractionImg

JULLOV PÅ THE VIKING MUSEUM

2019-12-20 — 2020-01-08

Julpyssel – forntida pyssel
Varje helg i december och dagligen under jullovet

En ullboll kan bli ett får, en sten kan bli ett sagoväsen, allt med lite fantasi. Kom och pyssla med naturmaterial hos oss på museet och upplev själv magin som skapas när endast fantasin sätter gränser. Häftigt, lätt och miljövänligt!

​Guidade barnvisningar
11.30 samt 13.30 på helger och dagligen under jullovet

Här kan alla barn både känna och smaka på vikingatiden! Hur hade barnen det? Vad kunde man hitta på under de kalla vintrarna? Följ med våra duktiga guider på en resa tilbaka i tiden. Och är du snäller så kan du få, en liten matbit att tugga på…

Rövkrok och dräng’ hank – vikingatida lekar
Dagligen under jullovet

Vill du prova din lycka i Rövkrok eller är du mästare på att Lugga Björn? Upp till bevis! Utmana varandra, eller en av våra vikingar, på en tuff tvekamp! För något måste man roa sig med runt elden, när snöstormen viner utanför långhuset.

Vikingatida skinnhantverk

29 november och 28 december

Med inspiration från vikingatidens hantverk skapar Aaron Fisher allt från bälten till väskor i skinn. Prova du med! Ta chansen och gör ett läderarmband med ditt eget namn skrivet i runor, eller kanske en nyckelring att ge bort i julklapp?

Önskeblot
Dagligen från första december

Vad önskar du dig mest denna jul? Dags att göra din vilja hörd av gudarna! Runda av besöket på Vikingamuseet med ett önskeblot där du själv skriver ner din önskan på en lapp som sedan lämnas i Tors offerkista – tillsammans med något litet i offergåva förstås…


Tid

10-17


Pris

Vuxen: 159 kr, Student/Senior: 139 kr, Barn: 119 kr.