close

Värd på Spritmuseum Brygga: Tempel Bryggeri

attractionImg

Spritmuseum

2019-07-18 — 2019-07-18

Värd på Spritmuseum Brygga

Tempel Bryggeri grundades 2014 i Uppsala och producerar främst specialöl i olika varianter, mestadels suröl. Första ölen bryggdes i slutet på sommaren 2014 och sedan dess har det tuffat på. I maj 2015 lanseras de första sorterna på Systembolagets lokala sortiment och har i nu fått sällskap av ett tiotal öl till.

Majoriteten av ölen som bryggs hos Tempel är syrad med de mikrobiella kulturer som finns på maltkärnorna. Produktionen är småskalig och hantverksmässig och var fram till årsskiftet 2016/2017 enmans. Sedan dess har arbetskraften utökats och ett nytt bryggeri byggts. Sedan våren 2017 produceras även en icke-sur öl, alltså en sötöl som nu finns tillgänglig på systemet.

Möt bryggarna bakom dessa spännande ölsorter den 18 juli på Spritmuseum Brygga.

Läs mer om Spritmuseum här. 

BERSÅ

I Spritmuseums grönskande berså serverar vi dagligen en sommarmeny. Bersån är öppen  tisdag till lördag från kl 12 med sista sittning kl 20:30 samt söndag och måndag kl 12-15:30. Vid dåligt väder flyttar vi in i matsalen.
Ingen bordsbokning, men är ni fler än 8 personer, vänligen maila restaurangen@spritmuseum.se. 
Se sommarens meny här, med reservation för ändringar.

BRYGGAN

Smaka på Sverige, botanisera bland en rad spännande hantverksdrycker från hela Sverige, allt från öl, cider till vin, gin och whisky. Bryggan är öppen från kl 12 alla dagar i veckan, vid dugligt väder. Det går alltid bra att ringa museets reception för att dubbelkolla vid osäkert väder. Tel: 08-12 13 13 00.
Se bryggans sommarmeny här, med reservation för ändringar.

VÄRD PÅ BRYGGAN
Träffa producenterna och prova deras drycker. Se sommarens schema här. 


Tid

Museet är öppet från kl 10.
Värd på bryggan på plats från kl 12.


Pris

Se priser på plats.