Provning på Spritmuseum: Champagne för nyfikna
Spritmuseum
2018-09-20 — 2018-09-20Trots att hon arbetat som servitris och hovmästare på innerestauranger i New York tröttnar Eva Karlsson aldrig på frågor kring champagne. Inte ens dumma frågor. Sådana kan ju få intressanta svar. (49 miljoner bubblor!) Så varför är champagne vit fast druvorna är blå? Varför tycker folk champagne smakar bättre ju dyrare den är? Och är den verkligare bättre ju dyrare den är? Hur kommer det sig att amerikanska rappare bara dricker Cristal champagne? Varför får champagne bara odlas i Champagne-distriktet? På tal om den senare frågan: Du serveras äkta vara så klart. Inget mousserande vin här inte. Skall det vara hög klass skall det vara hög klass. Men kanske överraskar Eva i urvalet. Hon har med åren tröttnat på den överdrivna fokuseringen på de dyra märkena, de som en gång i världen skapades av änkor och idag hälls ut på prispallen i Formel 1. Det finns faktiskt riktigt hygglig äkta champagne som inte slukar hela festbudgeten.
Eva Karlsson är utbildad psykodramatiker och mental coach. Under universitetsstudier i Frankrike och som servitör och hovmästare på prestigerestauranger i New York i många år förvärvade hon unika vinkunskaper. Som hon nu får utlopp för i sina provningar på Spritmuseum.
Museets kritikerrosade restaurang bjuder på en extra rätt i när ni beställer en hel middagsmeny. Begränsat antal platser. Vänligen uppge provningens bokningsnr i kommentarsfältet i samband bokningen. Ni kan boka bord här.
I baren serveras enklare rätter innan och efter provningen.