close

RE:MAKE CAFÉ MED ISABELLE MCALLISTER

attractionImg

RE:MAKE CAFÉ MED ISABELLE MCALLISTER

2021-10-27 — 2021-10-27

Välkommen till Re:make café! Dölj, framhäv eller kamouflera – det finns olika ingångar till att laga, få hjälp att hitta din!

Var: Etnografiska museet
Pris: 250 kr
Plats på museet: Kreativa verkstan

KÖP BILJETT HÄR

Kl. 18.00-18.30
Kvällen börjar med visning i utställningen Human/Nature.
Författaren, föreläsaren och omställningsaktivisten Isabelle McAllister och Världskulturmuseernas Jon Johansson, utvecklare livslångt lärande och textilhantverkare, gör nedslag i utställningen Human Nature. Vi pratar hållbarhet och hantverk med utgångspunkt i kläder och textilier från olika delar av världen. Allt från tarmskinnsjackor från Arktis till en rami-kimono från Japan.

Kl. 18.30-20.00
Workshop Re:make

Isabelle McAllister guidar oss i denna workshop med hjälp av sin bok Skavank – laga vårda och uppskatta det gammal och nötta. Det blir samtal om hållbarhet, konsumtion, material och alla våra saker. Ta med det du behöver laga eller sy om. Isabelle finns på plats under kvällen för att ge tips och råd. Du kommer också kunna testa tovning som lagningsteknik.

Drop-in i kreativa verkstan redan från kl. 16.00
Ta med dig dina trasiga kläder eller andra textilier och få hjälp att lappa och laga. Eller skapa något helt nytt. Vi har allt du behöver. Nålar, tråd, symaskiner, strykjärn, trådar och mängder med tyg! Från kl. 16.00 finns Jon Johansson på plats i verkstan om du har frågor eller behöver handledning. Välkommen på drop-in utan kostnad mellan kl. 16.00-18.00.

Kl. 18.00 startar Re:make Café med förbokade biljetter.

Tack till Stockholms Stadsmission som bidrar med textil.

Foto: Pia Ulin


Tid

18-20


Pris

250