close

Remixing the future på Etnografiska

attractionImg

Etnografiska museet

2021-10-09 — 2022-01-09

Vilka historiska bördor bär samlingarna från Etnografiska museets samling av den afrikanska kontinenten? Vilka historier kommer de inspirera i framtiden? I tre separata verk i olika medium ställer konstnärerna Diana Agunbiade-Kolawole, Andreas Nur och Theresa Traore Dahlberg från konstkollektivet OUFF, frågor om stil, minnen, reklam, begär, kolonialism och familjehistoria.

Remixing the Future är en utställning som ställer den koloniala logik som gjorde samlingen möjlig mot ett berättande som följer de vindlande migrationsvägar som ofta präglar den afrikanska diasporan.

Genom remixens estetik – att skapa något nytt av något gammalt och göra det till sitt – placeras föremål och foto ur museets samlingar i oväntade sammanhang och spås andra framtider. Beprövade tekniker som stilleben, videokollage och bronsgjutning sätts i arbete för att brygga historia och nutid.

På premiärdagen av utställningen har du även chansen att lyssna på konstnärerna berätta om den i person. Den 9 oktober kl. 14.00 invigs utställningen tillsammans med överintendent Ann Follin, och kl. 15.00-16.00 håller Diana Agunbiade-Kolawole, Andreas Nur och Theresa Traore Dahlberg ett konstnärssamtal på engelska med Michael Barrett, intendent på Världskulturmuseerna.

Läs mer om utställningen här och om vernissagen här.


Tid

Etnografiska museets öppettider
Tis 11-17
Ons 11-20
Tor-sön 11-17

Utställningen visas från den 9 oktober till den 9 januari 2022.


Pris

Fri entré