close

Sportlov på Vasamuseet – vecka 7-9

attractionImg

Vasamuseet

2020-02-10 — 2020-03-01

Vasamuseet erbjuder familjeaktiviteter för sportlovslediga familjer under tre veckor – vecka 7, 8 och 9.  Barn och vuxna kan tillsammans gå på visningar, se film, och upptäcka museet genom familjespår att göra på egen hand. Alla aktiviteter har koppling till skeppet Vasas historia, och ingår i entréavgiften. Barn & unga 0-18 år har fri entré.

Familjevisningar hålls dagligen flera gånger, med olika teman olika dagar. Visningarna är cirka 45 minuter långa och riktar sig till barn i åldrarna 4-12 år. För tider och teman, besök Vasamuseets webbplats.

För de yngsta finns filmen om Vasagrisen om den prickiga grisen Lindbom som fick en dag lämna sin lerpöl och ge sig ut på ett riktigt äventyr, att segla med Vasa. Filmen är baserad på boken med samma namn.  Den är 17 minuter lång och visas flera gånger dagligen. För tider, se Vasamuseets webbplats.
Efter filmen, fortsätt i Lindboms spår genom museet med foldern ”Vasagrisens spår” och svara på kluriga frågor som är baserade på filmen.

Familjespår: Upptäck Vasamuseet på egen hand! Från 6 år. Följ skeppet Vasas historia i egen takt med en steg-för-steg guide för hela familjen. Guiden finns som tryckt folder att hämta i museet, eller i digital form via Vasamuseets webbplats.

Det finns matsäcksrum för medhavd mat, och restaurangen erbjuder lunch – varma & kalla rätter och även barnportioner – och smörgåsar, bakverk, kaffe och mera.
Pris

Entré vuxen 150 kr. Fritt inträde för barn & unga 0-18 år.