close

Upplev julstämning på Thielska

attractionImg

Thielska Galleriet

2021-11-27 — 2021-12-05

Välkommen till julstämning på Thielska Galleriet!

I deras museibutik finns flera alternativ för julklappar och gå-bort-presenter inför stundande helger: Den vackra antologin om Thielska Galleriet (Langenskiölds förlag), väldoftande tvålar, paraply med design av konstnären Karin Larsson, anteckningsböcker, kylskåpsmagneter och brickor med motiv från samlingarna, Carl Johan De Geers handtryckta textilier, kuddfodral och necessärer. I butiken finner du också flera av författaren Hjalmar Söderbergs älskade romaner och noveller. Hjalmar Söderberg var Ernest Thiels mest trofaste vän och bodde periodvis på Thielska Galleriet.

Café Monika Ahlberg har dukat upp med hemmagjorda marmelader, julsenap, julgotter, oljor och inläggningar. Specialpris på boken Monikas Jul med ”alla recept du behöver inför julen”. I restaurangen serveras jultallrik för stora och små samt kaffe och hembakt.

Du kan även gå på guidad visning! Där får du lära dig mer om Ernest och Signe Maria Thiels fascinerande liv och om deras lysande konstsamling med nordisk konst i världsklass: Carl Larsson, Anders Zorn, Bruno Liljefors och Edvard Munch. Konsten visas i bevarade interiörer från sekelskiftet 1900. I den guidade visningen tittar man särskilt på målningar med vintermotiv.

Missa dessutom inte Vänföreningens lotteri. Vinsten är en delikatesskorg med produkter ur museibutikens och caféets sortiment.

 

Läs mer om hur Thielska galleriet skapar julstämning här.


Tid

Upplev julstämning på Thielska
Lördag-söndag 27-28 november under öppettid
Lördag–söndag 4–5 december under öppettid

Guidad visning de två första helgerna i advent
Lördag 27 november kl 14–15
Söndag 28 november kl 14–15
Lördag 4 december kl 14–15
Söndag 5 december kl 14–15


Pris

Läs mer om priser på thielskagalleriet.se
I biljettpriset ingår fri entré till utställningarna Carl Johan De Geer – Den stora missuppfattningen och Hjalmar Söderberg och bildkonsten.

OBS: Ingen entréavgift för att besöka museibutiken