close

Upptäck Vasamuseet digitalt

attractionImg

Vasamuseet

2020-04-01 — 2021-12-31

Vasamuseet har mycket att erbjuda utöver aktiviteter på själva museet, för både vuxna och barn. På museets webbplats vasamuseet.se finns bland annat filmer, poddar, samlingar, en digital guide och artiklar som berättar om skeppet Vasa, hennes samtid och spännande historia.
FILMER
Dyk ner i museets filmbibliotek och upptäck Vasas värld! Även på engelska. Filmer finns också på museets YouTube. Det finns även några filmer speciellt framtagna för barn.
FÖR BARN – LYSSNA, LÄSA OCH MÅLA
Läs eller lyssna på berättelsen om Vasa på museets webbplats. Där kan du också få tips på saker att göra hemma. Skriv ut teckningar av skeppets skulpturer som du kan färglägga, och hitta förslag på böcker om Vasa.
PODDAR
I Vasamuseets podd kan du lyssna på ämnen om Vasa och hennes samtid.
DIGITAL GUIDE: UP CLOSE
Ta del av fördjupande innehåll om skulpturer och andra delar av Vasa. Guiden är en del av museets nya utställning Vasa på nära håll och finns på 11 språk.
FÖREMÅL I FOKUS
I museets magasin finns en stor samling föremål från skeppet som berättar om livet på 1600-talet. Där finns även föremål från Vasas 1900-talshistoria – bärgningen och utgrävningen. Några av alla objekt har fått extra fokus. Även på engelska.
SAMLINGAR
I museets samling finns mer än 40 000 föremål som hittats i och omkring Vasa, till exempel besättningens personliga tillhörigheter. Många av föremålen finns i databasen, en del med engelsk information. Ungefär en tiondel av samlingen visas i museet.
SOCIALA KANALER
Du kan också möta Vasamuseet i sociala kanaler, på Facebook och Instagram.


Tid

Alltid!


Pris

Gratis!