close
Dags att boka julbord på Djurgården

Dags att boka julbord på Djurgården

21/10/2020

Välkomna till jul hos oss på Kungliga Djurgården!

Jul och mat hör ju som bekant ihop, därför vill och hoppas vi att din julbordsupplevelse ska vara något utöver det vanliga även detta år. Därför har vi tänkt till lite extra inför ditt besök och anpassat oss till rådande riktlinjer för att du kan känna dig trygg i att besöka oss.

Det finns gott plats för alla på vår stora, gröna och sköna ö och ett brett matutbud. För att underlätta för dig har vi samlat våra bästa julbordstips. Nu är det bara för dig att välja – ett eller kanske flera.

Hasselbacken

 

Julbordet på Hasselbacken är något för alla, vare sig man är ute efter en mer traditionell servering   med alla svenska julklassiker eller ett vegetariskt/ veganskt alternativ.

Hasselbackens koncept grundar sig på flexibilitet, hållbarhet och medvetenhet, detta kommer innebära en säkrare och mer angenäm gästupplevelse i kombination med ett kraftigt reducerat matsvinn.

Datum : från den 26 november fram till julafton

Junibacken

Välkommen på en sagolik julkväll hos Junibacken!

Junibacken erbjuder en julupplevelse i unik, lekfull miljö med oslagbar utsikt över vattnet och några av Stockholms mest kända landmärken.  Förutom den goda maten och mingel på sagotorget ingår också en tur på Sagotåget där Astrid Lindgrens älskade berättelser sätter tonen för en späckad helkväll.

Skicka din förfrågan på Junibackens hemsida för att säkra din plats redan idag!

Oaxen Slip

Med de bästa nordiska råvarorna från små producenter erbjuder Oaxen Slip en väl utvald julmeny med samma högklassiga ingredienser som tidigare år, alla rätter serveras direkt vid bordet och du har även möjlighet att välja från den ordinarie a la carte- menyn!

Servering 24/11 till 22/12

Rosendals trädgård

 

 

 

 

 

 

 

Rosendals trädgård tänder ljusen, kryddar snapsen, värmer musten och står redo att ta emot både mindre och större sällskap. Utifrån säsongens biodynamiska och ekologiska råvaror har köksmästare Billy White satt ihop en meny med både klassiska julsmaker och nya trädgårdsfavoriter.

Varmt välkommen till Rosendals trädgård för julbord från och med den 25/11 och fram till den 20/12.

Spritmuseum

Kockarna och dryckesexperterna på Spritmuseum har förberett sig noga och länge för att kunna erbjuda den ultimata julbordsupplevelsen. Alla råvaror kommer antingen från lokala producenter eller deras egen trädgård och här kan du avnjuta alla klassiska julsmaker.

Julmenyn finns tillgänglig från 19/11 och serveras onsdag till lördag!

Tekniska by Pontus

Tekniska museets KRAV-certifierade restaurang Tekniska by Pontus dukar upp för julbord som andas hållbarhet och innovation, samt är Covid-19 anpassat. Här bjuder teamet i köket på en matupplevelse som gör gott för både gom och miljö. På årets julbord med bordsservering i fem omgångar hittar du såväl traditionella julrätter med en twist som moderna vegetariska rätter.

Julbordet kan bokas under perioden 27 november–18 december 2020

Tyrol

 

 

 

 

 

Gröna Lund må ha haft ett annorlunda år, likt de flesta utav oss men något som fortsätter vara som vanligt är Tyrol med sin julbordstradition. Som bekant är julbordet på Tyrol en matupplevelse utöver det vanliga! Med originella smaker och exklusiva råvaror från Norrland håller maten högsta klass och traditionen lever vidare på Tyrol. Varmt välkommen!

Årets julbord på Tyrol, startar den 26/11 och pågår fram till 22/12 samt på julafton.

Ulla Winbladh – Julafton varje dag!

Som alltid på Ulla Winbladh är julbordet upphöjt till konst, och här kan du avnjuta äkta svenskt mathantverk i historisk miljö. Här serveras husmanskost som den alltid borde vara: En rent sinnesutvidgande upplevelse. Alla är välkomna hos Ulla Winbladh, här behandlas folk som kungar och kungar som folk!

Datum för julbordet: 19/11 – 23/12.

I år kör Ulla Winbladh även tre olika julbord take away. Om du inte vill eller kan hämta maten själv kan de givetvis ordna så att du får den skickad till dig.

Vasas Julmatkasse

I år erbjuder Vasamuseets Restaurang en julkasse med sina bästa råvaror och rätter till det klassiska svenska julbordet. Alla rätter är lagade på Vasamuseets Restaurang från grunden och du behöver bara värma det småvarma, koka potatisen och sedan ägna dig åt att fira jul med dina nära och kära.

Sista beställningsdatum: 18/12!

Villa Godthem

Inne i den alltid så inbjudande grosshandlarvillan brinner brasan, glöggdoften sprider sig och ett klassiskt svenskt julbord är uppdukat. Här är julmaten omsorgsfullt tillagad efter klassiska recept och traditionsenliga råvaror.  Villa Godthem satsar även extra mycket på de gröna och glutenfria alternativen!

Välkomna till Villa Godthem mellan den 25/11 och 26/12!

Villa Källhagen

När mörkret har lagt sig och julen står för dörren erbjuder Villa Källhagen ett vällagat julbord där du hittar allt du kan önska dig! God mat, skummande dryck, glittrande juldekorationer och sprakande marschaller skapar tillsammans med den glada personalen en svårslagen julbordsupplevelse!

Villa Källhagens julbord serveras från 25/11 till 25/12!

Restaurangen erbjuder nu en möjlighet att komplettera ditt julbord där hemma. Beställ din julpåse mellan 27/11 och 23/12!

 

Vi står enade och samarbetar för att ta oss ur denna stormiga period- tillsammans.  Många av julborden kommer i år inte att erbjuda buffé-alternativet utan istället satsa på bordsservering. Även avstånden mellan borden ökas och restriktioner gällande antal besökare kommer att tillämpas. Detta kommer leda till minskad trängsel men även till att mindre volymer mat kastas.

I dessa något osäkra tider är det viktigt att vi håller ihop, stöttar varandra och därför finns vi till för er, våra besökare. Kontakta oss för ytterligare information, funderingar eller önskemål.
Kungliga Djurgårdens Intressenter, KDI AB.
En medlemsorganisation som samordnar och engagerar 55 intressenter på Djurgården. Läs mer