close
Planera din helg på Djurgården!

Planera din helg på Djurgården!

15/05/2019

Helgen ser ut att bjuda på sol – och då är Djurgården det självklara utflyktsmålet! Ta en promenad i de vackra omgivningarna, ät en lunch på någon av de många restaurangerna, fira Norges nationaldag eller gå på konsert. Ja, här finns massor att göra för både vuxna och små. Promenera, cykla eller ta spårvagnen hit direkt från T-centralen. Här kommer tips på vad som händer på Djurgården i helgen:

fredag 17 maj  firas Norges nationaldag – Syttende mai – traditionsenligt på Skansen!  Liljevalchs    öppnar en ny Stockholmsutställning av fotografen Anders PetersenGröna Lund har konsert på fredag kväll – Thomas Stenström uppträder på Stora Scenen. På Rosendals Trädgård är det den stora odlings och planthelgen, och på Waldemarsudde öppnar man också upp trädgården för i år.

lördag 18 maj  kan man lyssna till konsert av Stockholms Musikkår Tre Kronor som spelar utanför Royal Djurgården Visitor Center, direkt efter Djurgårdsbron. På The Viking Museum- Vikingaliv erbjuds en unik guidad visning om sanning bakom några av karaktärerna från HBO Nordics populära serie Vikings. På lördagkväll anordnar Tekniska museet en spelfestival.

söndag 19 maj  är det årliga motorevenemanget Gärdesloppet – Prins Bertil Memorial 2019.  Rosendals Trädgård är det en lekfull dag för stora och små, då det blir trädgårdsmaskerad.

Detta och mycket mer händer på Djurgården i helgen. Du hittar alla tips i vår evenemangskalender. Varmt välkomna!

 VAD HÄNDER?


Kungliga Djurgårdens Intressenter AB.
En medlemsorganisation som samordnar och engagerar 55 intressenter på Djurgården. Läs mer