close
Dags för Marathon!

Dags för Marathon!

27/05/2019

Snart är det dags igen för årets Marathon. Lördagen 1 juni kommer 30 000 löpare från över 100 länder till oss på Djurgården. Löparna passerar Museiparken runt 12.50-14.55 och Södra Djurgården kl 13.00-15.30, ungefär.

Vi vill självklart välkomna löparna och heja på! Tillsammans har Djurgårdens aktörer därför bestämt sig för att höja stämningen för både deltagare och publik genom att bjuda på smakprov av Djurgården.

Det är många aktörer som bidrar längs banan. Så är du publik rekommenderar vi att du hejar fram löparna tillsammans med oss på plats på Djurgården. Självklart är alla Djurgårdens attraktioner öppna.

Man kanske inte vill springa maraton på styltor eller i clownkostym. Men vilken utrustning kan vara bättre när man ska heja fram de som springer. Gröna Lund skickar ut sina gycklare och jonglörer för att höja stämningen.

The winner takes it all! ABBA The Museums underbara Waterloovärdar vrider upp musiken till inspiration för löparna.

Det är inte var dag man möter en viking på gatan, men när maratonlöparna kommer till Djurgården är det inte omöjligt att de får konkurrens av en The Viking Museum –  Vikingaslivs vikingar. Här gäller det att springa asa-fort innan de går bärsärk.

Vid Nordiska museet finns ett mattorg med Food trucks utanför entrén och publiken bjuds in att heja med nordens alla flaggor.

Publikplatser

Här hittar du publikplatserna: på båda sidor om Djurgårdsbron, vid ABBA The Museum/Gröna Lund, vid Waldemarsudde samt vid Museiparken.

Trafikinformation hittar du här. 
Kungliga Djurgårdens Intressenter, KDI AB.
En medlemsorganisation som samordnar och engagerar 55 intressenter på Djurgården. Läs mer