close
Det blir nyårsfirande på Djurgården även 2020

Det blir nyårsfirande på Djurgården även 2020

15/12/2020

Ett ovanligt år går mot sitt slut. Vi står allihopa inför stora utmaningar och många sätter nu sitt hopp till det nya – för det blir trots allt ett nytt år med nya möjligheter, oavsett vad som händer omkring oss. Och kanske viktigast är att det blir nyårsfirande på Djurgården även 2020, genom nedräkning från Skansen.

Det är snart tid att ringa in det nya året, en ceremoni laddad med mycket symbolik. Sedan 1894 har man välkomnat det nya året på Skansen, så även denna nyårsafton. Även om Skansen i övrigt håller stängt kan vi alla följa den traditionsenliga nedräkningen för att välkomna det nya året i direktsändning.

I år håller Parisa Amiri och Anders Lundin tv-tittarna sällskap från Sollidenscenen. Till direktsändningen, som blir utan publik 2020, har skådespelaren Sofia Helin bjudits in att läsa Lord Tennysons dikt Nyårsklockan. På scenen får vi se bland andra Tomas Ledin, Lisa Nilsson, Kaliffa, Sarah Klang och Amanda Bergman.

Tolvslaget på Skansen sänds i SVT1, torsdag 31 december kl 23.00-00.10

De sista timmarna på året går med enkelhet att spendera på Hotell Hasselbacken, vilka erbjuder ett exklusivt nyårspaket och på Ulla Winbladh kan du inmundiga en klassisk Sylvester-supe och höra nyårsklockorna när det nya året ankommer!
Kungliga Djurgårdens Intressenter AB.
En medlemsorganisation som samordnar och engagerar 55 intressenter på Djurgården. Läs mer