close
Djurgården är öppet julafton och juldagen 2021!

Djurgården är öppet julafton och juldagen 2021!

10/12/2021

Till dig som inte har lust att fira jul hemma eller vill ha en paus från julstressen vill vi på Djurgården meddela att vi har öppet både julafton och juldagen. Det finns självklart massor att göra, för Djurgården är platsen att besöka alla tider på året. 

Skansen 

Traditionsenligt håller Skansen öppet under julhelgen för stora och små. En tur bland djuren kan vara ett uppskattat avbrott i julfirandet. Här kan du även grilla korv eller lyssna på berättelser och leta spår av tomten bland hus och gårdar. 

Skansen har julöppet 23/12–26/12.

Tid: 10.00-15.00.

Nordiska museet

Passa på att lära dig mer om Norden i ditt eget sällskap eller i sällskap med hela stora familjen. Arktis – medan isen smälter är en populär och lärorik utställning om hur klimatförändringarna påverkar den smältande isen i Arktis. Vi kan även rekommendera utställningen Traditioner som berättar om traditioner som återkommer och som hör till livet. Du kommer även lära dig varför och  hur dem uppstod från första början, en passande utställning i juletider.

Nordiska museet har sina vanliga öppettider under julhelgen.

Tekniska museet

Kom in från vinterkylan och få reda på hur livet på mars kan se ut! Tekniskas omtyckta utställning Moving to Mars berättar om det är möjligt för människan att flytta till mars och hur en vanlig dag på planeten kan se ut. Om astronomi inte är ens största intresse kan vi rekommendera utställningen Play beyond Play som passar spelfantasten perfekt. I utställningen kan du utforska spelhistorien och spela dina favoritspel i en fantasifull miljö vid utställningens spelstationer. 

Tekniska museet har julöppet både 24/12 och 25/12.

Tid: 10.00-15.00. 

ABBA The Museum 

Gör ett besök hos ABBA museet och ta dig själv eller nära och kära tillbaka till 80-talet. Ta en titt på bandmedlemmarnas guldskivor, kläder och orginalprylar. Upplev känslan av att vara den femte bandmedlemmen med att sjunga i Polarstudion eller klä dig i deras legendariska scenkostymer. 

ABBA The Museum har sina vanliga öppettider under julhelgen. 

The Viking Museum

Ta reda på vilka vikingarna var och hur de levde med ett besök på The Viking Museum. Träffa Lefiur i museets levande utställning, en återskapad människa från vikingatiden som berättar sina spännande historier om tiden. Utforska Ragnfrids Saga, en vikingafärd som börjar hos Ragnfrids och hennes man i Frösala Gård. Färden fortsätter sedan vidare med en resa där du får bevittna plundring i väst och trähandel i öst. Passa även på att besöka museets restaurang Glöd där du kan avnjutna en god måltid med en modern nordisk känsla. 

The Viking Museum har julöppet den 25/12 och 26/12.

Välkommen till oss på Djurgården för att ta en paus i julstök och julstress. Vi vill även passa på att önska er alla en riktigt god jul!

Foto: Johan Danielson
Kungliga Djurgårdens Intressenter AB.
En medlemsorganisation som samordnar och engagerar 59 intressenter på Djurgården. Läs mer