close
Djurgården runt

Djurgården runt

11/08/2020

Djurgården är stort, grön och skönt, vilket betyder att även om du känner till Djurgården finns det alltid något nytt för dig att upptäcka. Nu är det kanske dags att ta dig till platser du aldrig varit tidigare. Och du kan ta dig runt Djurgården på många härliga sätt.

Här kommer fem tips för att ta dig runt Djurgården under sommaren och även hösten.

1. Royal Djurgården Tour

Nu kan du upptäcka Djurgården på Europas största sightseeingtåg (och förmodligen coolaste).

Royal Djurgården Tour är ett öppet Hop-on Hop-off-tåg som tar dig fram mellan 11 favoritställen på Djurgården. Tåget avgår från Nordiska museet.

Boka biljett här.

2. Kajak, Kanot, Trampbåt

Vid Strandvägens entré till Djurgården, just på andra sidan Djurgårdsbron, ligger Sjöcaféet. Här kan du hyra kajak och kanot för att upptäcka det gröna, och det blå Djurgården.

Eller vad sägs om en trampbåt? Det är den perfekta aktiviteten för hela familjen.

3. Ocean Bus

Ocean Bus Royal Djurgården

Är det en buss? Eller är det en båt? Ja, det är båda. Och tur är väl det när bussen tar fart och kör ut i vattnet! Den färdas sedan lugnt i vattnet genom Djurgårdsbrunnskanalen och längs Djurgårdens strand.

Du kliver på vid Strömgatan – mellan Kungliga Operan och Grand Hotel. Sedan tar färden dig hit till Djurgården. En underbart engagerad guide utlovas.

Du bokar din biljett i förväg här.

4. Cykel

Hyr en cykel hos Djurgårdsboden eller Sjöcaféet och upplev Djurgården! Med cykeln kan du ta dig längre och upptäcka mer av såväl Djurgårdens natur som av dess attraktioner.

Cykelkartor och karta över Djurgården finns att hämta på Royal Djurgården Visitor Center direkt till höger efter Djurgårdsbron.

5. Strömma Sightseeingtur

Följ med på en tur i det gröna! ”Djurgården Runt” går från centrala Stockholm runt Djurgården, förbi historiska byggnader och lummig natur. Där fjärden öppnar sig svänger vi in mot city igen och färdas förbi Vasamuseet och Waldemarsudde.

Välkommen till vår gröna ö!
Kungliga Djurgårdens Intressenter, KDI AB.
En medlemsorganisation som samordnar och engagerar 55 intressenter på Djurgården. Läs mer