close
En helg för konstälskare

En helg för konstälskare

09/10/2020

Djurgården har alltid varit en plats för konstälskare. Och denna helg är extra speciell eftersom du kan njuta av fyra nya spännande utställningar. Här på Djurgården är det stort, grönt och skönt med gott om plats för alla att enkelt hålla distansen. Alltså det är bara att bestämma vilken av dessa utställningar du vill besöka först!

Hilding Linnqvist

Den 9 oktober bjuder Liljevalchs in till två nya konstutställningar. Hilding Linnqvist presenterar Linnqvists tidiga år och vägen till att hyllas som en stor målare. Liljevalchs uppmärksammar 100-årsminnet av Henry B Goodwins ”Vårt vackra Stockholm” med en utställning av Goodwins egna bilder: Goodwins vackra Stockholm.

Plats för rörelse – Tore A Jonassons samling

Samma dag är det även invigning av Riksidrottsmuseets nya utställning Plats för rörelse. Den presenterar de konstverk som nyligen förvärvats till Tore A Jonassons samling där rörelse kan tolkas på flera sätt; självklart som en fysisk rörelse, men även i betydelsen att bli rörd, eller berörd.

Fotografen Elisabeth Ohlson kommer som gästkurator att skapa höstens stora konstutställning på Spritmuseum som öppnar den 10 oktober. I Absolut Art Collection: The Party is Over har tre starka röster från HBTQI+ samfundet bidragit till helheter och tillsammans tar de oss tillbaka till 80- och 90-talen i New York. Visste du att det var 1981 när Absolut Vodka började skapa världsomspännande kampanjer som lyfte fram konstnärer som var mer eller mindre öppet homo- och bisexuella?

Men det slutar inte där. Självklart finns det mer konst att uppleva. Även nästa vecka kommer en ny utställning att öppna hos Handarbetets Vänner. Och såväl Prins Eugens Waldemarsudde som Theilska Galleriet har nyligen öppnade utställningar. Kika på våra tips nedan och skapa dig din egen konstrunda.
Kungliga Djurgårdens Intressenter, KDI AB.
En medlemsorganisation som samordnar och engagerar 55 intressenter på Djurgården. Läs mer