close
En paus i julfirande och julstök på Djurgården

En paus i julfirande och julstök på Djurgården

28/10/2021

 

Till dig som inte har lust att fira jul hemma eller vill ha en paus från julstressen vill vi på Djurgården dela med oss av några av våra bästa tips på aktiviteter. Det finns självklart massor mer att göra, för Djurgården är platsen att besöka alla tider på året. Hela utbudet hittar du i vår evangemangskalender. 

Skansen 

Traditionsenligt håller Skansen öppet under julhelgen för stora och små. En tur bland djuren kan vara ett uppskattat avbrott i julfirandet. För den som vill ta ett litet avbrott från Skansens härliga djur finns det möjlighet att ta en lunch eller fika på Restauration Gubbhyllan. 

Skansen har julöppet 23/12–26/12.

Junibacken

Ett besök på Junibacken är en perfekt aktivitet under julhelgen för dem små. Självklart kan det vara ett uppskattat besök även för vuxna och de lite större barnen. Ta en stund att umgås med Pippi Långstrump och lyft Lilla Gubben, eller varför inte fnatta runt i Mumindalen?

Junibacken har julöppet den 23/12 och 26/12. 

Nordiska museet

Passa på att lära dig mer om Norden i ditt eget sällskap eller i sällskap med hela stora familjen. Arktis – medan isen smälter är en populär och lärorik utställning om hur klimatförändringarna påverkar den smältande isen i Arktis. Vi kan även rekommendera utställningen Traditioner som berättar om traditioner som återkommer varje och som hör till livet. Du kommer även lära dig varför vi firar dem och hur dem uppstod från första början, en passande utställning i juletider. 

Nordiska museet har sina vanliga öppettider under julen. 

Vasamuseet

Varför inte passa på att lära dig om svensk historia under ledigheten? Besök Vasamuseet och se varför kung Gustav II Adolf lät sig bygga Regalskeppet Vasa. Få reda hur Vasa hittades på havets botten och togs upp till ytan och vad man idag gör för att bevara Vasa. Passa även på få reda hur livet ombord såg ut för besättningen på 1600-talets krigsskepp. 

Vasamuseet har öppet under julhelgen, men är stängt under julafton. 

Tekniska museet

Kom in från vinterkylan och få reda på hur livet på mars kan se ut! Tekniskas omtyckta utställning Moving to Mars berättar om det är möjligt för människan att flytta till mars och hur en vanlig dag på planeten kan se ut. Om astronomi inte är ens största intresse kan vi rekommendera utställningen Play beyond Play som passar spelfantasten perfekt. I utställningen kan du utforska spelhistorien och spela dina favoritspel i en fantasifull miljö vid utställningens spelstationer. 

Tekniska har sina vanliga öppettider under julhelgen och även kvällsöppet. 

ABBA The Museum 

Gör ett besök hos ABBA museet och ta dig själv eller nära och kära tillbaka till 80-talet. Ta en titt på bandmedlemmarnas guldskivor, kläder och orginalprylar. Upplev känslan av att vara den femte bandmedlemmen med att sjunga i Polarstudion eller klä dig i deras legendariska scenkostymer. Passa även på att besöka utställningen MAMMA MIA! Behind The Movie Magic för att se magin bakom skapandet av filmen. Denna utställning vill du inte missa då den upphör den 31 december, passa på!

ABBA The Museum har sina vanliga öppettider under julhelgen. 

The Viking Museum

Ta reda på vilka vikingarna var och hur de levde med ett besök på The Viking Museum. Träffa Lefiur i museets levande utställning, en återskapad människa från vikingatiden som berättar sina spännande historier om tiden. Utforska Ragnfrids Saga, en vikingafärd som börjar hos Ragnfrids och hennes man i Frösala Gård. Färden fortsätter sedan vidare med en resa där du får bevittna plundring i väst och trähandel i öst. Passa även på att besöka museets restaurang Glöd där du kan avnjutna en god måltid med en modern nordisk känsla. 

The Viking Museum har öppet den 25/12 och 26/12.

Välkommen till oss på Djurgården för att ta en paus i julstök och julstress.

Foto: Johan DanielsonVAD HÄNDER?


Kungliga Djurgårdens Intressenter AB.
En medlemsorganisation som samordnar och engagerar 55 intressenter på Djurgården. Läs mer