close
En plats för matälskare

En plats för matälskare

05/05/2021

Djurgården är verkligen en plats för matälskare. Här finns ett stort utbud med över 30 restauranger och caféer. Allt från stjärnkrogar och anrika värdshus till restauranger i grönska, vid vatten och i inspirerande museimiljöer. Alla har sina specialiteter, det är bara att prova sig igenom det digra utbudet.

Ät ute, inne eller varför inte köpa med dig mat hem? Flera av våra restauranger erbjuder vacker utsikt över vattnet. För att nämna några så hittar du Sjöcaféet direkt efter Djurgårdsbron, Junibackens terrass med magisk utsikt över Stockholm och restaurang Glöd inne på The Viking museum. På Rosendals trädgård kan du njuta av ekologisk fika och mat ute i det gröna. På Prins Eugens Waldemarsudde kan du äta nygräddade våfflor med grädde och sylt i Café Ektorpets lummiga trädgård.

Om du är ute efter klassisk husmanskost så hittar du anrika Wärdshuset Ulla Winbladh en kort promenad från Djurgårdsbron. På Ulla Winbladh håller de hårt på de svenska traditionerna och på söndagar serverar de till exempel alltid kalvstek, gräddsås och hemkokt gelé. Hos Villa Godthem får du inte missa att testa deras fantastiska plankstek, som ursprungligen kommer från dem.Hasselbacken är maten alltid i fokus, här bjuds på klassiska rätter med modern touch. Visste du föresten att hasselbackspotatisen skapades här på Hasselbacken år 1953? Självklart finns den på menyn än idag. 

Älskar du fine dining? Då är Oaxen Krog och Slip ett måste. Oaxen Krog har 2 stjärnor i Guide Michelin, vilket vi är mycket stolta över. Spritmuseums restaurangen som styrs av dagsfärska tankar, intryck och upplevelser har blivit utnämnd till en av världens bästa museirestauranger av den amerikanska tidskriften Bon Appétit. Vid vattnet ute på Biskopsudden hittar du också stjärnkocken Tommy Myllimäkis restaurang Aira . Här får du en matupplevelse med Svenska och Nordiska säsongsråvaror. Restaurangen tilldelades år 2021 sin första stjärna i Guide Michelin, vilket vi på Djurgården är mycket glada över.

Självklart finns massor av bra restauranger inne på våra museer också. På Nordiska museet kan du njuta av vällagad husmanskost och blicka ut över museets vackra festsal. På Tekniska museets restaurang Tekniska by Pontus står hållbarhet, innovation och framtid i fokus. Thielska Galleriets café drivs av matkreatören Monika Ahlberg som serverar dagens rätter och massor av hembakta kakor och bakverk. På Skansen finns något för alla smaker, oemotståndliga bakverk och välsmakande husmanskost. 

Nästan alla våra restauranger håller öppet och vidtar försiktighetsåtergärder under rådande pandemi. Inom kort öppnar Vasamuseets restaurang igen, under tiden rullar ”Vasatrucken” runt på olika gator och torg i Stockholm och serverar både lunch och middag. När Gröna Lund snart öppnar finns nya och spännande restauranger med inspiration från Italien, New York och Danmark att utforska.

Så ta chansen att upptäcka mat- och dryckesutbudet hos Djurgårdens smaksäkra restauratörer som lagar mat på medvetet utvalda råvaror i säsong – se hela utbudet här. Hoppa på cykeln eller ta en promenad och upptäck att mat och dryck är en god anledning att ta sig till Djurgården. Och kom ihåg att Djurgården är stort och det är lätt att hålla avstånd.

Matälskare <3 DjurgårdenVAD HÄNDER?


Kungliga Djurgårdens Intressenter AB.
En medlemsorganisation som samordnar och engagerar drygt 60 intressenter på Djurgården. Läs mer