close
En smak av jul på Djurgården

En smak av jul på Djurgården

26/10/2022

Våra bästa julbordtips 2022!

Julen närmar sig med stormsteg och här på Djurgården ligger julen alltid varmt om hjärtat och vi gör enligt tradition vår ö till ett riktigt julparadis. Mat och dryck är en stor del av julfirandet och vi på Djurgården dukar upp för en ordentlig julbordsupplevelse.

I år har vi äntligen lagt pandemin bakom oss och kan leva som vanligt utan restriktioner. Vi har många restauranger så vi kan garantera att det något för alla smaklökar. Här kommer våra bästa julbordstips! Vänta inte med att boka!

Strömma

Välkommen på klassiska julbord ombord på våra fantastiska skärgårdsbåtar – välj mellan lunch- och middagskryssning. Den stämningsfulla julatmosfären och den höga kvaliteten på mat och service består, allt för att ge dig och ditt sällskap den bästa julbordsupplevelsen! Boka ert bord redan idag!

Servering fr. 24 Nov – 23 Dec

Hasselbacken

Välkommen till Hasselbackens nytraditionella julbord på natursköna Djurgården. Här bjuds det på julens alla klassiker och ett dignande dessertbord som tillfredsställer både gastronom och gourmand. På julbordets buffé finns även vegetariska läckerheter och överraskningar för alla sinnen.

Servering fr. 24 Nov – 24 Dec

Spritmuseum

För oss är julen en av de käraste högtiderna på året. Vi får krydda vårt brännvin, lyssna till snapsvisor och visa upp vår restaurang i vinterskrud. Vår kökschef Ronni och restaurangchef Andreas tummar inte på de klassiska smakerna, här finns sillen och nubben, laxen och Jansson, men på vårt vis. Vi väljer bort buffén och serverar vid bordet, vi dukar upp med snapsviseservetter och vi guidar er genom den svenska julen i såväl mat som dryck.

Servering fr. 18 Nov – 22 Dec

Djurgårdsbron

I år dukar vi upp ett traditionellt svenskt julbord med några lite oväntade inslag.  Vår köksmästare Anders blandar sin erfarenhet av det traditionella med sitt intresse för det aktuella.  Som alltid är det mesta av maten tillagad från grunden i vårt kök och vi är väldigt stolta över det vegetariska utbudet.

Villa Godthem

Vi ser fram emot att välkomna er till Djurgården där snön (förhoppningsvis) knarrar under skorna och eldkorgarna sprakar utanför Villa Godthem. Inne i den vackra grosshandlarvillan brinner brasan, glöggdoften sprider sig och ett klassiskt svenskt julbord är uppdukat. Här är julmaten omsorgsfullt tillagad efter klassiska recept och med traditionsenliga råvaror.

Servering fr. 24 Nov – 24 dec

Oaxen Slip

Snart är tiden här för Agneta och Magnus med sitt team
på Oaxen Slip för att servera sitt allra sista julbord! I år kommer vårt klassiska sillbord tillbaka där ni själva kan plocka för er av alla goda sillar och strömming. Därefter följer servering 2: lax med tillbehör, 3: kallskuret, 4: lutfisk, 5: småvarmt samt ost som serveras direkt vid bordet. Sedan avrundas julbordet med en buffé med desserter och kaffegodis.

Servering fr. 23 Nov – 21 Dec

Tyrol

Välkommen till ett av Sveriges största och mest uppskattade julbord där både gamla och nya delikatesser från den norrländska vildmarken står på menyn. När julen står för dörren byter Tyrol skepnad och våra kockar sätter igång med att förädla lappländska orten Vilhelminas finaste råvaror till det dignande julbord vi alla känner igen.

Servering fr. 23 Nov – 24 Nov

Blå Porten

Få saker slår vårt klassiska julbord i Blå Portens vackra lokaler.  Vi serverar ett traditionellt julbord som inleds med en rykande varm glögg i trädgården. Julbordet serveras mellan den 28 november och 22 december.

Rosendals Trädgård

Växthusen är vackert dekorerade av julens blomster och vi dukar med finporslinet, när mörkret faller tänder vi lyktor på gårdsplan och eldfat att samlas kring. Årets julmeny fångar vinterns smaker där klassiska rätter samsas med nya stjärnor – allt för att skapa en magisk upplevelse för alla sinnen, där hållbarhet och njutning går hand i hand.

Servering fr. 22 Nov – 16 Dec

Tekniska by Pontus

Nu är det jul igen och årets julbordsupplevelse på Tekniska är äntligen här. Kombinera en välsmakande måltid som bjuder på rätter med så väl tradition som nytänk med besök i våra utställningar. Vi erbjuder julbord för både mindre och större sällskap.

Julbord är bokningsbart helgfria vardagar 28 Nov – 16 Dec.

Ulla Winbladh

Från och med i slutet av november är det julafton varje dag i veckan! På Ulla Winbladh är julbordet upphöjt till konst, här lämnas ingenting åt slumpen. För oss är den stämningsfyllda inramningen med väldoftande gran, tusen juleljus och stärkta linneservetter lika viktig som den hemlagade sillen, det nybakade vörtbrödet, det perfekt tempererade doppet i grytan och den knäckigaste knäcken.

Servering fr. 17 Nov – 23 Dec.VAD HÄNDER?


Kungliga Djurgårdens Intressenter AB.
En medlemsorganisation som samordnar och engagerar drygt 60 intressenter på Djurgården. Läs mer