close
En smak av jul på Djurgården

En smak av jul på Djurgården

04/10/2021

Våra bästa julbordstips 2021 

På Djurgården ligger julen alltid varmt om hjärtat och vi gör enligt tradition vår ö till ett riktigt julparadis. Mat och dryck är en stor del av julfirandet och vi på Djurgården dukar upp för en ordentlig julbordsupplevelse.  

Det senaste året har varit speciellt för oss alla i och med pandemin och den begränsade livsstil vi behövt anpassa oss till. Nu när saker och ting börjar återgå till det normala ser vi fram emot att arrangera våra julbord som vanligt. Vi har många restauranger så vi kan garantera att det något för alla smaklökar. Här kommer våra bästa julbordstips! 

Hasselbacken

På Hasselbackens nytraditionella julbord finns det något för alla, stora som små. De bjuder på julens alla klassiker, en populära twist på Hasselbackspotatisen och ett dignade dessertbord som tillfredsställer både gastronom och gourmand. På julbordsbuffén finns även läckra alternativ för vegetarianen och överraskningar för alla sinnen.  

Datum: från den 2 december fram till julafton.  

Junibacken

En sagolik julbordsupplevelse i en lekfull miljö med utsikt över Ladugårdsviken. Innan du äter ett gott julbord kan du mingla med vänner och bekanta på sagotorget eller åka en tur i Sagotåget med Astrid Lindgrens berättelse som höjer den mysiga stämningen.  

Oaxen Slip

Oaxen Slip har en fantastisk julmeny som tillagas med nordiska råvaror från små producenter. I år erbjuds även en Klassisk Decembermeny med Oaxens klassiker som råbiff, grillad röding och mandelkaka.  

Tekniska by Pontus  

Ett julbord som serveras i fyra omgångar vid bordet i Tekniskas KRAV-certifierade restaurang. Maten som serveras är klassisk julmat med en liten twist och moderna vegetariska rätter. Man kan välja mellan tre paketerbjudande: baspaket samt två lite exklusivare paket där man får uppleva mer av Tekniska museet.  

Servering: 29/11 – 17/12 

Ulla Winbladh

Här är det julafton varje dag i veckan och stämningen präglas av en väldoftande gran, stärkta linneservetter och tusen juleljus. Ett traditionellt julbord, men samtidigt ett strålande julbord för veganer! Ulla Winbladh har utökat utbudet med fler vegetariska och veganska rätter. 

Servering 18/11 – 23/12 

Tyrol

Tyrol är ett av Sveriges största julbord. Julbordet har sitt ursprung i den lappländska naturen. De serverar vilda läckerheter blandat med julmat som tillagas av råvaror från Vilhelmina som Tyrol leverantörer kommer ifrån. Röding från Magomasjön, hjortron Nästansjömyrerna och ren från lokala samebyar brukar vara populärt på julbordet.  

Vill du hellre stanna hemma? Tyrol fortsätter gångna årets succé Tyrols VildaJullåda. Du kan hämta din VildaJullåda eller få den hemleverad för att slippa stressen under julen och låta Tyrols fantastiska kockar göra jobbet åt dig.   

Servering: 22/11 – 26/12 

Villa Godthem

Ett klassiskt julbord som avnjuts i den gamla och vackra grosshandlarvillan i Schwieserstil från 1800-talet. Inne hos Villa Godthem brinner brasan, glöggdoften sprider sig och ett klassiskt svenskt julbord är uppdukat. Maten som serveras är omsorgsfullt tillagad efter klassiska recept och traditionsenliga råvaror  

Servering: 25/11 – 26/12 

Spritmuseum  

Julen är Spritmuseets käraste högtid. De kryddar snapsen och plockar fram det de syltat och saftat från sommarens skörd. De erbjuder en klassisk julborsupplevelse där de dukar fram nubben, sillen och grisen på bordet. Alla råvaror kommer från deras egen trädgård eller lokala producenter. För den som inte är sugen på nubben eller julskinkan erbjuds alkoholfria drycker och vegetariska rätter. Spritmuseet älskar snapsvisor så vid ert bord finner ni ett häfte med både klassiska och nya snapsvisor.  

Servering: Startar den 19/11, onsdag till söndag.

Rosendals Trädgård

Ät jullunch eller julmiddag i Rosendals Trädgårds juldekorerade växthus där finporslinet är framdukat och lyktorna tända. Årets julmeny har klassiska rätter som samsas med nya stjärnrätter som alla är inspirerade av vinterns smaker. Alla rätter tillagas med säsongens biodynamiska och ekologiska råvaror från den egna trädgården, småskaliga producenter eller KRAV gårdar.

Vill du hellre stanna hemma eller överraska nära och kära med en fin present kan du beställa Rosendals Trädgårds jullåda. I jullådan finns massa gott som Rosendals klassiska julsenap, saffransskorpor och svart vinbärsglögg.

Servering: 12/11 – 22/12

 Foto: Claes Helander från Tyrols Vilda Julbord 
Kungliga Djurgårdens Intressenter AB.
En medlemsorganisation som samordnar och engagerar 55 intressenter på Djurgården. Läs mer