close

Påsklov på Djurgården

Påsklov på Djurgården

Påsklov på Djurgården

12 April 2019

Snart är påsken här –  och det finns massor att se och upptäcka i Stockholm. För att inte tala om vad man kan göra när det är påsklov på Djurgården!

Påsken är en av svenskarnas många favorithögtider. För många är påsken ett firande av vinterns slut, en tid då man ser fram mot den kommande sommarens värme och en chans att skippa de tunga, mörka vinterkläderna för vårens ljusa färger. Den gula färgen symboliserar påsken. Man vet dock inte riktigt varför det blev gult som påskens färg. Kanske har det med solen att göra, eller äggula.

Under påsken finns många olika traditioner att fira. Passa på att fira påsk på Djurgården, den bästa platsen för såväl familjeaktiviteter, såsom avkoppling och återhämtning.

För de små pågår äggmålning, äggjakt och andra påskaktivteter på Djurgården.  Visningar för både vuxna och små, och påskbuffé finns även för den som önskar. Påsken är även häxornas högtid. På Vikingaliv kan du därför uppleva spådomar, mystik och häxerier. Barnvisningar, levande vikingar och aktiviteter varje dag, hela lovet.

Skansen erbjuder påskpysslel, påsktraditioner i hus och gårdar och påskmarknad full av hantverk, slöjd och påskgodis. Både på  Etnografiska och på Nordiska museet har påskharen varit framme, och man kan gå på äggjakt!

Påsken har även flyttat in i gårdsbutiken och plantboden på Rosendals Trädgård. Både trädgårdskaféet, gårdsbutiken och plantboden har öppet hela påskhelgen kl. 11-17, även Långfredag och Annandag Påsk.

Välkomna till påsklov på Djurgården!WHAT'S ON

Easter Holiday at Nordiska museet

Ongoing — 2019-04-22      

Go on egg hunting, learn why you celebrate Easter or solve the mystery of the missing marzipan figure!

Celebrate Easter at Skansen

Skansen

Ongoing — 2019-04-22      

learn more about Easter traditions, visit the Easter market and make decorations for your Easter twigs.

Easter holidays at the Vasa Museum

Vasamuseet

Ongoing — 2019-04-22      

Celebrate Easter with extra many family activities at the Vasa Museum.

Easter holidays at Junibacken

Junibacken

Ongoing — 2019-04-22      

Discover the new exhibition Jumping beans, see the show Pippi moves in or shop Easter books in the store.

Easter egg hunt at ABBA The Museum

ABBA The Museum

Ongoing — 2019-04-22      

During Easter, April 15th – April 22nd, you can be a part of the Easter egg hunt at ABBA The Museum. When you find an egg in the museum you bring it to the gift…

Easter Weekend at Villa Källhagen!

Hotell Villa Källhagen

Ongoing — 2019-04-22      

Come and enjoy Easter at Villa Källhagen!