close
Ett samlat Royal Djurgården till Finland

Ett samlat Royal Djurgården till Finland

17/01/2019

Idag öppnas portarna till Matka Nordisk Travel Fair i Helsingfors och Royal Djurgårdens starka aktörer ställer för första gången ut under egen flagg på en internationell mässa. Sju grannar och besöksmål har begett sig från Royal Djurgården till Finland för att välkomna de finska besökarna till sig.

Matka Nordisk Travel Fair i Helsingfors, som pågår under fyra dagar, besöks av över 50 000 under konsumentdagarna och över 20 000 under fackdagarna. Sju av Djurgårdens aktörer står sida vid sida för att bjuda in och välkomna de finska besökarna till sig: ABBA The Museum, Junibacken, Nordiska museet, Skansen, Tekniska museet, Vasamuseet, Vikingaliv.

Och tillsammans har man många nyheter att berätta om: I april öppnar Baltic Sea Science Center på Skansen och utställningen Mamma Mia! Behind the movie magic på ABBA The Museum. Den internationella publiksuccén Robots kommer till på Tekniska museet i juli och Nordiska museet producerar en utställning om Arktis som öppnar hösten. Vasamuseet bjuder på ett spännande porgram med drottning Kristina som tema, Vikingaliv har inlett ett samarbete med HBO Nordic runt serien Vikings och Junibackens barnteaterensemble lockar de unga.

– Djurgården visar upp Sveriges starkaste besöksmål, och när vi visar upp oss tillsammans på den internationella arenan och berättar om alla nyheter och allt som finns inom promenadavstånd mitt i hjärtat av Stockholm, då inser man vilken världsattraktion Djurgården är, säger Camilla Zedendahl på Kungl Djurgårdens Intressenter som samlar aktörerna.

Djurgårdens aktörer har bestämt sig för att lägga konkurrens åt sidan för att samarbeta mot en gemensam vision och för att tillsamman lyfta Royal Djurgården som besöksmål. Att ställa ut på Matka är en del i detta arbete.
Kungliga Djurgårdens Intressenter, KDI AB.
En medlemsorganisation som samordnar och engagerar 55 intressenter på Djurgården. Läs mer