close
Morsdagstips från Djurgården

Morsdagstips från Djurgården

27/05/2020

Söndagen den 31 maj firar vi våra fina mammor på mors dag! Solen skiner, blommorna blommar och här på Djurgården har vi gott om plats för dig och din mamma.

Här kommer flera Morsdagstips från Djurgården att bjuda med mamma på. Välkommen till Djurgården på mors dag!

1. Lämna barnen hemma och ta mamma till ett hotell!

Skäm bort mamma med en övernattning på hotell. Välj mellan tre härliga hotell på Djurgården: Hotell Villa Källhagen, Prince van Orangiën och Hotell Hasselbacken, vilka alla erbjuder vackra utsikt samt gott mat.

2. Plocka dina egna blommor

Rosendals Trädgård erbjuder självplockning av tulpaner! Låna sax i plantboden och sätt ihop en vacker blombukett till din mamma. I Prins Eugens Waldemarsuddes butik har de produkter från Waldemarsuddes eget trädgårdsmästeri; snittblommor, krukväxter och blomsterlökar. Självklart kan du också ta mamma på en trädgårds- eller skulpturparksbesök.

3. Njut av god mat

Fira mors dag med att upptäcka nya delar av Djurgården och stöd ditt lokala kök samtidigt. Gå till någon av de 20 restaurangerna och när du får ditt kvitto får du även ett kort som ger dig 10% rabatt på notan – hos grannen! Vad sägs om en morgonfika på ett ställe följd av lunch på ett annat (med 10% rabatt)?

Villa Godthem

Flera av våra restauranger erbjuder speciella mors dags-menyer. Till exempel på Villa Godthem har Köksmästare Antonio Molina satt ihop en härlig meny med tillhörande dryckespaket.

4. Ta en promenad tillsammans

Djurgården är grönt och skönt och kanske stockholmarnas favoritplats att promenera på… Bjud in mamma på en promenad runt Djurgården med hjälp av appen ”Kungliga promenader” eller Kungliga Nationalstadsparkens nya ”Naturkarta”.

5. Upplev lite konst

Liljevalchs bjuder in dig och din mamma till den nya konstutställningen “En paradisattack”. Och den 31 maj är sista chansen att se utställningen ”Edvard Munchs fotografier. Det experimentella jaget” på Thielska Galleriet samt Angus Fairhurst Absolut Art CollectionSpritmuseum – dem vill ni inte missa.

Himmelsk Marmelad på Skansen Butiken

6. Köp en fin present till mamma

Gör mamma glad med en fin present från en eller flera av våra fina butiker. På Skansenbutiken, Rosendals Gårdsbutik, Waldemarsuddes butik bland andra kan du hitta många hållbara och naturliga produkter som passar perfekt till en mors dags-present.

 

Varmt välkommen hit och ta del av våra morsdagstips från Djurgården! Kanske har du några andra …?
Kungliga Djurgårdens Intressenter AB.
En medlemsorganisation som samordnar och engagerar 55 intressenter på Djurgården. Läs mer