close
Fem tips inför helgen – Liljevalchs välkomnar med ny utställning m.m.

Fem tips inför helgen – Liljevalchs välkomnar med ny utställning m.m.

14/05/2020

Längtar du ut och funderar du på vad du ska göra? Kom till Djurgården.

Här är stort, grön och skönt och här finns plats att hålla avstånd. Detta är något vi tänker mycket på. Vi bygger våra upplevelser för att skapa trygghet och vi följer alltid myndigheters rekommendationer.

Här kommer fem tips inför helgen den 15-17 maj.

1) Liljevalchs öppnar upp med Ulrica Hydman Valliens konst

Liljevalchs bjuder in till den nya konstutställningen “En paradisattack” som pågår mellan den 15- 30 augusti där glasformgivaren och allkonstnären Ulrica Hydman Valliens konst visas upp. Thielska galleriet och utställningen Edwards Munchs fotografier. Det experimentella jaget fortsätter fram till den 31 maj och är en mycket fin samling bilder och film som visar en mindre känd sida av konstnären. 

Öppnar fredag den 15 maj och besökare slussas in. Övriga öppettider:

Måndag–torsdag 10–18
Fredag–söndag 11–17

2) Thielska öppnar igen

Thielska Galleriet och Café Monika Ahlberg öppnar för besök igen 14 maj.
Upplev konsten från förra sekelskiftet, njut av en kopp kaffe med hembakt i den vackra skulpturparken och passa på att se utställningen Edvard Munchs fotografier. Det experimentella jaget (t.o.m. 31 maj).
De följer de allmänna restriktionerna om max 50 personer i museet samtidigt och vi ber alla besökare att hålla avstånd, tvätta händerna och stanna hemma vid minsta symtom.
Öppettider tisdag – söndag kl. 12.00-17.00
Ej kvällsöppet på torsdagar

3) Trädgårdsdagar på Prins Eugens Waldemarsudde

Waldemarsudde öppnar upp  växthus, bänkgård och trädgårdsmästeri. Träffa kunnig trädgårdspersonal som ger odlingsråd och tips, följ med på visningar och handla plantor och andra trädgårdsartiklar. Fri entré.

Program:
Lördag och söndag kl. 13.30
Visning av trädgårdsmästeriet
Rundvisning med trädgårdsmästare Marina Rydberg. Max 20 personer per visning. Visningen är gratis, biljetter hämtas ut i Gröna boden från kl 12.00.

Lördag och söndag kl 12.30 och 14.30
Vår i konstnärens trädgård
Visning och friluftsmåleri för barn. Rek från 5 år. Max 15 barn per tillfälle. Biljetter á 50 kr säljs i Gröna Boden från kl 12.

4) UPPTÄCK MER 

Attraktioner som har öppet:

SKANSEN (varje dag kl 10-16, insläpp till 15)

Firandet av 17 maj är inställt i år. Men du kan besöka de gamla kolonistugorna, ta del av skansenbutikens nyheter eller ta del av annat skoj som sker på Skansens ”Vårhelger”. Läs mer här.

SKANSEN-AKVARIET – har öppet samma tider som Skansen.

SPRITMUSEUM (torsdag-lördag kl 10-18, söndag-onsdag kl 12-17)

Gott om plats för dig, för dryckeshistoria och för konst finns det här. Utställningen av Angus Fairhurst vill man inte missa.

ROSENDALS TRÄDGÅRD (Tis- Söndag kl 11-16 & till 17)

Plantboden är påfylld och väntar på alla trädgårdsfantaster Fr o m 1 maj har Rosendals trädgård förlängt öppettiderna i plantboden till kl. 17 tid- sön Trädgårdskafé och butiken på Rosendals Trädgård har öppet till kl. 16.

TEKNISKA MUSEET flyttar ut! De öppnar upp utomhus nu till helgen. Lekfulla upplevelser utlovas i den fina i matematikträdgården.

 

VIKINGALIV öppnar också upp under helgen. Här håller man ett vikingasvärds avstånd … Vad betyder det månntro?

5) PASSA PÅ ATT BESÖKA EN NY RESTAURANG

HÄR KAN DU ÄTA – ÖPPNA RESTAURANGER OCH CAFÉER

Kanske blir du hungrig på promenaden? här finns tips på var du kan äta – vare sig du vill äta ute, inne eller ta med dig och äta hemma.

AIRA – boka bord till helgen på Tommy Myllymäkis nyöppnade krog på Biskopsudden.

OAXEN KROG OCH SLIP – slå dig ner på Slipen – lunch eller middag, eller varför inte brunch lördag och söndag. Krogen (bokas i förväg)

WÄRDSHUSET ULLA WINBLADH och VILLA GODTHEM är två klassiska resturanger som har öppet. Fler klassiker är LILLA HASSELBACKEN, HASSELBACKEN och VILLA KÄLLHAGEN.

Och närmar du dig Folke Bernadottes bro? Missa inte att Tekniska museets restaurang – TEKNISKA BY PONTUS håller öppet under helgen.

GOTT PÅ SKANSEN

Självklart finns det många härliga restauranger att besöka på Skansen. Första restaurangen du kommer till – direkt efter entrén är Gubbhyllan. Maten är fantastisk. På helgerna kan du dessutom få tips på hur man grillar på bästa sätt.

Tar du rulltrappan upp till stadskvarteren hittar du Krogen Stora Gungan. Köttbullarna är en klassiker och hinner du inte hit i påsk, maila dem, beställ ett presentkort och kom lite senare.

På Våffelbruket och Gamla Krogen på Skansen beställs och ges maten ut utomhus. Våfflorna är ett måste!

MAT LÄNGS DJURGÅRDSSTRAND

Gå över Djurgårdsbron och kika in på SJÖCAFÉET som har öppet som vanligt – alla dagar ända fram på kvällen.

Promenera sedan längs vattnet och upptäck någon av dessa pärlor:

JUNIBACKEN – har öppnat Terrassen lördag och söndag kl. 11-15.

VASAMUSEETS RESTAURANG välkomnar dig på uteserveringen kl 11-16.

SPRITMUSEUMS härliga uteservering som bjuder på dryck och mat – kan alltså kombineras med en konstupplevelse. Museet har ju öppet och där finns Angus Fairhursts konst.

Hasselbacken bjuder in till långlunch varje lördag och söndag kl 12- 17 där kan man njuta av a la carte menyn och även sitta ute på terrassen när solen tittar fram. Just nu finns fina erbjudanden på övernattning från 500kr per natt ink frukost se mer och boka på hasselbacken.com

Tips på promenader: Ladda ner app:en Kungliga promenader, gratis.

Särskild artikel om promenadtips från Djurgården.

KARTOR finns att hämta på vårt besökscenter vid Djurgårdsbron.

 

 

 
Kungliga Djurgårdens Intressenter, KDI AB.
En medlemsorganisation som samordnar och engagerar 55 intressenter på Djurgården. Läs mer