close
Fira in det nya året med oss på Djurgården!

Fira in det nya året med oss på Djurgården!

28/12/2021

Ring, klocka, ring . . .
Ännu ett år går mot sitt slut, och vi på Kungliga Djurgården kommer fira detta på bästa möjliga sätt!
Nedan har vi samlat några tips på hur ni kan spendera denna magiska kväll hos oss.

Nyår på Skansen

Fira in det nya året med utsikt över hela Stockholm.

Sedan 1894 har vi välkomnat det nya året på Skansen. Den första uppläsningen av Nyårsklockan året efter gjordes av Nikolaus Bergendahl, anställd på Skansen.

Nyårsfirandet direktsänds i SVT och startar på Sollidenscenen klockan 23.00. Kvällen leds av Jill Johnsson och Alexander Letic. Det bjuds på sång, musik och Tennysons dikt Nyårsklockan som i år läses av Reine Brynolfsson.
Artister i år är Lova, Isabella Lundgren och Niklas Gabrielsson Lind, Lena Philipsson, Tusse, Ludwig Hart och Johan Ståhl.

Innan det bjuds det på nyårskonsert i Seglora kyrka 22.00. För att delta på konserten krävs det att du kan uppvisa ett giltigt vaccinationsbevis.

Skansen följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer och uppdaterar informationen löpande här.

Lilla Hasselbacken

Mittemot Skansens huvudentré ligger Lilla Hasselbacken, en klassiker som funnits på Djurgårdsslätten sedan invigningen år 1866. I det grönmålade huset är det enkelt att trivas och miljön bjuder på nostalgiska fotografier och målningar som erinrar oss om svunna tider.

På nyårsafton erbjuder Lilla Hasselbacken en helkväll med välkomstdrink och trerätters nyårssupé. Underhållning hålls av Deri Rowlands med pianist, “Sveriges svar på Frank Sinatra”.

I paketet ingår också inträde till Nyår på Skansen.

Läs mer och boka här.

Villa Källhagen

Till både lunch och middag kan ni välja en fyrarätters nyårssupé eller en skaldjursplatå (min 2 pers).  På lunchen serveras även mat från deras meny “Alltid på Källhagen”.  Vid tolvslaget skålas det nya året in på terrassen, som har fantastisk utsikt över Djurgårdsbrunnskanalen och Nordiska Muséet.

Läs mer och boka här.

Hasselbacken

På Hasselbacken kan ni börja dagen med lyxig brunch-sittning, eller på kvällen, sitt-dansa in det nya året tillsammans med Mrs M, som under coronasäkrade former kommer att bjuda på sittande underhållning till nyårssupén i restaurangen.

Få platser kvar så gå in och boka här.

Villa Godthem

Fira in det nya året hos Villa Godthem där deras kökschef Antonio Molina satt samman en magisk nyårsmeny som börjar med kanapéer,  som fortsätter med hjortcarpaccio, för att därefter följas av en nyårsplanka med grillad oxfilé, alternativt ångad örttorsk. Middagen avslutas med saffransparfait med citrusmascarpone och hjortron i den unika grosshandlarvillan i en av Stockholms vackraste miljöer.

Om ni väljer att fira nyårsafton hemma med de närmsta så kan ni även beställa mat från restaurangen. Där har de har tagit fram en klassisk nyårssupé bestående av tre rätter, där ni efter enkla anvisningar gör de sista momenten hemma.

Läs mer och boka här.

Ulla Winbladh

Den klassiska restaurangen Ulla Winbladh erbjuder på nyårsafton sin Sylvestersupé med Amuse Bouche, Löjrom från Bottenviken, Hummersoppa, Kalvfilé Rossini och avslutningsvis, Ullas chokladswiss. Finns självklart en vegansk meny också. 

Läs mer och boka här.

 
Kungliga Djurgårdens Intressenter AB.
En medlemsorganisation som samordnar och engagerar 55 intressenter på Djurgården. Läs mer