close
Grattis Oaxen Krog & Slip

Grattis Oaxen Krog & Slip

19/02/2020

Stort grattis och heja säger vi till Oaxen Krog & Slip som inte bara behåller sina två stjärnor utan också tilldelades ett specialpris under ceremonin i norska Trondheim tidigare i veckan när årets nyheter i gourmetbibeln Guide Michelin avslöjades.

Hållbarhet är verkligen i framkant i människors liv just nu och särskilt här i de nordiska länderna där många människor har tagit emot hållbarhet som ett sätt att leva. De nordiska kockarna leder vägen när det gäller att fokusera på lokalt producerade råvaror och de sätter standarden för att resten av världen ska följa. Så förutom de stjärnor som delades ut lanserades också en ny märkning, ett löv, som indikerar att restaurangen har ett hållbarhetsfokus.

Vi är mycket glada och stolta, men ej förvånade,  över att Oaxen Krog  & Slip här på Royal Djurgården tilldelades det första hållbarhetspriset ”sustainability award”. Magnus Ek som driver Oaxen Krog & Slip har under många år engagerat sig i hållbarhetsfrågor, där han tillsammans med sina kollegor har tagit itu med alla aspekter av hållbarhet. Allt från djurskydd, respekt för odling och jordbrukssystem till arbetsvillkor och personalens välbefinnande.

Så vi är verkligen inte förvånade över att just Oaxen Krog & Slip tog hem detta  mycket ärofyllda pris, återigen grattis till er och fortsätt med det fantastiska jobb ni gör.
Kungliga Djurgårdens Intressenter, KDI AB.
En medlemsorganisation som samordnar och engagerar 55 intressenter på Djurgården. Läs mer