close
Gröna Lund skjuter på premiärdatum

Gröna Lund skjuter på premiärdatum

18/03/2020

Mot bakgrund av regeringens beslut om förbud mot allmänna sammankomster och offentliga tillställningar för fler än 500 personer, skjuter nu Gröna Lund tillsammans med Kolmården, på sina premiärdatum. Nya premiärdatum meddelas när regeringen kan häva förbudet. 

De meddelar följande: Som en förebyggande åtgärd för att begränsa Coronavirusets spridning i Sverige, beslutade regeringen om ett förbud mot allmänna sammankomster och offentliga tillställningar för över 500 personer. Förbudet har ingen tidsgräns utan gäller tillsvidare. Det blir nu mer och mer tydligt att förbudet kommer att vara nödvändigt under en kommande tid framöver. Därför har vi fattat beslut om att tillsvidare skjuta på premiärerna för de parker som skulle öppnat i april, dvs Kolmården (10 april) och Gröna Lund (25 april). Vi kommer att fatta beslut om nya premiärdatum när vi får en indikation från regeringen på när förbudet kan komma att hävas.

– Vi är ett privatägt familjeföretag och har bara en kort period om året med möjligheter till intäkter. Den perioden blir nu ännu kortare och det är klart att det här kommer få stora konsekvenser för oss. Samtidigt har alla i samhället just nu ett ansvar för att situationen inte får allvarliga konsekvenser för våra äldre och infektionskänsliga. Därför har vi beslutat att skjuta på premiärerna för Kolmården och Gröna Lund tillsvidare, säger Annika Troselius, informationschef på Parks and Resorts.

– När smittspridningen är under kontroll och förbudet hävs kommer det att finnas gott om tid för att åka karuseller, äta sockervadd, bada och möta djur igen. Självklart är det många med oss som längtar dit, men tills dess ber vi om allas förståelse och tålamod för att vi inte kommer ha igång alla våra verksamheter som planerat, säger Annika Troselius.

DJURGÅRDENS MUSEER HAR ÖPPET

Vi vill påminna om att samtliga museer på Djurgården har öppet. Alla följer nogsamt utvecklingen och följer regering och myndigheters rekommendationer och beslut. En del visningar och aktiviteter har skjutits på framtiden, se respektive attraktions hemsida. Begränsningar i antal besökare finns, alla vidtar försiktighetsåtgärder och extra städning har satts in.
Kungliga Djurgårdens Intressenter, KDI AB.
En medlemsorganisation som samordnar och engagerar 55 intressenter på Djurgården. Läs mer