close
Helgtips – maratonhelg på Djurgården

Helgtips – maratonhelg på Djurgården

29/05/2019

Snart dags för helg igen. Men det är inte vilken helg som helst – det är maratonhelg på Djurgården. Kom hit! Och passa på att njuta av musik, film, berg & dalbanor och museer samtidigt som du är med och heja på alla löparna i ett av Europas största maratonlopp.

Självklart finns det flera publikplatser. Utanför ABBA The Museum  spelar vi the winner takes it all, Gröna Lund skickar ut sina gycklare, Vikingarna springer asa-snabbt i kapp och Nordiska museet viftar men alla nordens flaggor.

Konserter & film

På fredag 31/5 spelar The Smashing Pumkins på Gröna Lunds stora scen. Ett gäng stora fans till bandet har gått samman för att göra en extravagant för- och efterfest i Hasselbackens trädgård, för den som vill. Tider finns här. 

Nick Cave uppträder även på Cirkus fredag 31/5. Det blir musik och öppna diskussioner med publiken. Läs mer om kvällen här. ABBA The Museum visar filmen Mamma Mia! Here Here We Go Again – Sing Along på fredag,  och det är först till kvarn som gäller! 

Marathon

På lördag 1 juni smäller det! Dags får årets Marathon. Kom till Djurgården och heja på löparna! Det kommer finnas publikplatser vid Strandvägen, Djurgårdsbron, Allmänna Gränd, Museiparken och vid Waldemarsudde.

Löparna befinner sig på Södra Djurgården kl 13.00-15.30, och  springer förbi Museiparken kl 12.50-14.55. Passa på att besöka en eller flera museer som finns i parken: Tekniska, Sjöhistoriska, Etnografiska, Polismuseet & Riksidrottsmuseet.

Så här tar du dig till Djurgården den 1 juni

Under Stockholm Marathon tar trafiken paus, då löparna tar gatorna i besittning. Däremot finns det många andra sätt att ta sig till Djurgården, som att promenera eller cykla. På vattnet är det fritt fram. Det går även bra att ta tunnelbanan till Karlaplan eller Östermalmstorg och sedan promenera den sista biten till Djurgården och Museiparken. Läs mer om hur du kan ta dig Djurgården. 

Vill du ha fler tips på lopp på Djurgården? Se nedan.
Kungliga Djurgårdens Intressenter, KDI AB.
En medlemsorganisation som samordnar och engagerar 55 intressenter på Djurgården. Läs mer