close
Höstpromenadtips från Djurgården

Höstpromenadtips från Djurgården

17/11/2020

I dessa tider har naturen aldrig känts viktigare. Tur då att Djurgården är stort, grönt och skönt och att mycket finns att njuta av utomhus. Avstånden är bekväma och det finns gott om plats för alla i den fria, friska luften. Djurgården är en viktig del av den Kungliga Nationalstadsparken och här finns mycket att upptäcka. Varför inte ta en höstpromenad på Djurgården?

Här kommer några höstpromenadtips från oss på Royal Djurgården.

VACKRA TRÄDGÅRDAR

Rosendals Trädgård är ljuvlig att besöka varje tid på året. Gårdsbutiken och plantboden har kvällsöppet kl. 16-18 på torsdagar fram till jul, där det finns pepparkaksdeg, julblommor, äppelmust, svartvinbärsglögg och ljus att lysa upp i mörkret med. Och fr.o.m. den 26 november är trädgårdens Herbarium tillbaks i en vinterupplaga.

RIKT DJURLIV

Isbladskärret på södra Djurgården i Stockholm

Önskar du ta en romantisk promenad med någon du bryr dig om längs med Djurgårdens vackra natur? Kronprinsessan Victorias och Prins Daniels Kärleksstig går längs med Isbladskärret och ger dig en god chans att uppleva en omväxlande natur, med vild barrskog, vacker ädellövskog och jätteekar. Dessutom finns det många vilda fågelarter i området.

MONUMENT OCH SKULPTURER

Djurgården är även en plats för reflektion, att samla kraft och att möta allvaret. Skulpturparkerna vid Prins Eugens Waldemarsudde och Thielska Galleriet är ljuvliga så här års.

Varför inte kombinera din hsötpromenad med en fika utomhus? Både Café Ektorpet på Waldemarsudde och Café Monika Ahlberg på Thielska erbjuder också take-away om du vill ta med en kaffe på en promenad utifrån dessa minnesmärken.

KUNGLIGA PROMENADER

Det är gratis att ladda ner appen Kungliga promenader. Rustad med appen är du redo att ge dig ut på lärorika promenader på Djurgården. Tre varianter finns att välja mellan. Bernadottepromenaden är en favorit.

Hungrig på vägen? På flera av våra restauranger kan du sitta ute och äta. Många av de erbjuder också take away.

Varmt välkommen att ta en höstpromenad på Djurgården.
Kungliga Djurgårdens Intressenter AB.
En medlemsorganisation som samordnar och engagerar 55 intressenter på Djurgården. Läs mer