close
Jul på Djurgården 2020

Jul på Djurgården 2020

27/11/2020

Jul och Djurgården hörs ihop. Vi pyntar och fejar för fullt för att du ska kunna komma hit uppleva härliga julaktiviteter utomhus i år.

Och vi har förberett ordentligt, då den här julen ju är lite extra speciell. Tur också att det är stort, grönt och skönt på Djurgården och att det finns det gott om plats för alla att hålla distansen.

Nedan har vi samlat våra tips på roliga julaktiviteter – nu är det bara att välja och vraka. Eller varför inte göra allt? Det är ju ändå jul bara en gång om året. 

*Mycket kan ändras snabbt – så har du tänkta att besöka någon aktör rekommenderar vi att du går till den enskilda aktörens egna hemsida för aktuell information om evenemangen*

Jul på Rosendals Trädgård

Herbarium Vintermiddag

Sommarens restaurangupplevelse Herbarium följa med in i vintern och presenterar ett middagskoncept där fokus är på matupplevelser utifrån trädgårdens skafferi och råvaror från lokala producenter som hör säsongen till. Denna jul lagar de en 4-rätters meny som kommer att förändras under vägen mot jul. Maten serveras till bords i de rymliga, vackert vinterdekorerade växthusen.

Julfika & Jullunch 

Samla kollegorna eller vännerna för en trevlig stund i julens tecken. Julens och vinterns smaker från kök och bageri dukas upp i stämningsfull miljö.

Julstämning i skulpturparken för hela familjen på Thielska Galleriethare i snö

Upptäck den vackra skulpturparken på Thielska Galleriet under adventshelgerna. Museet skapar julstämning utomhus med visningar, tipspromenad för barnen och Café Monika Ahlberg som serverar glögg, varm äppelmust och hembakat julgotter.

Afternoon Glögg på Hasselbacken

Glögg och sötsaker har alltid haft en säker plats under julen. Och nu får du möjligheten att njuta av afternoon glögg i Hasselbackens vackra lobby. Det kommer finnas julgodis, småkakor, saffransmazarin, tryffel och såklart glögg. Ett perfekt sätt att få den där magiska julkänslan.kakor

Julstämning med Nordiska museet

Stämningsfullt utomhus

Låt museets torn lysa vägen till ett stämningsfullt stopp längs vinterpromenaden. Under lördagar och söndagar blir bakgården julstuga med sprakande brasor och doftande dryck. Njut av pepparkakor och varm äppelmust och passa på att handla hållbara julklappar och lokalproducerade godsaker från Julita gård. Det finns gott om plats!

Museibutiken öppen med omtanke

Museibutiken är öppen för julhandel i lugn och ro utan trängsel fram till julafton. Här finns ett stort sortiment hållbara klappar och noga utvalt hantverk från de nordiska länderna.

Flytta till Mars, Tekniska museetNy utställning på Tekniska museet

Den 25 december, då många kanske känner sig ganska färdiga med julen, öppnar Tekniska sin nya, stora utställning – Moving to Mars. Så glöm pepparkaksbak, släktsittningar och presentångest för en dag i framtidens och rymdens tecken.

Planeten Mars har fascinerat människan i tusentals år, och våra drömmar om att en dag sätta foten på den röda planeten kan bli verklighet inom en inte alltför avlägsen framtid. The Design Museum i London har skapat en upplevelse som tar dig dit med alla sinnen, där du inte bara kan känna lukten, ljuset, och sanden under dina fötter utan även kliva in i en fullskalig boendemiljö.

 

Letar du efter lite julklappsinspiration? Här hittar du våra julklappstips.
Kungliga Djurgårdens Intressenter AB.
En medlemsorganisation som samordnar och engagerar 55 intressenter på Djurgården. Läs mer