close
7 nov 2019

Julbord på Djurgården 2019

Julbord på Djurgården 2019

Klassiska björnköttbullar, Janssons Frestelse, saffranskokta päron, grönkålschips, julskinka, syrad mjölkglass och humlad grädde. Här på Djurgården kommer du finna det julbord som passar dig allra bäst. Klassiskt svenskt julbord, julbord med vilda smaker från Norrland eller julbord som erbjuder mycket vegetariska och veganska alternativ. Nedan har vi samlat våra tips bland Djurgårdens många julbord.

Julbord – Med vilda smaker från Norrland

Majoriteten av rätterna som serveras på Tyrols julbord är gjorda från egna recept och kockarna har ett nära samarbete med trogna leverantörer från de lappländska vidderna för att hitta de finaste råvarorna till sina drygt 200 smakupplevelser.

De klassiska björnköttbullarna, älgsteken, den kåtarökta fjällrödingen, den souvasbakade laxen och åkerbärsglassen kommer självklart finnas kvar, men som vanligt blir det även en hel del spännande nyheter. Sedan 2011 erbjuds även en uppskattad veganmeny med delikatesser från det vilda som bär, svamp och annat gott.

Klicka här för att boka Tyrols julbord med vilda smaker från Norrland

En modern julmåltid på Spritmuseum

På Spritmuseum serveras deras version av en modern julmåltid. Ett tiotal serveringar i varierande storlek där alla julens smaker får plats, spännande kombinationer och presentationer med fokus på hantverk och smak. Självklart finns även en vegetarisk version av menyn.

På Spritmuseum erbjuds också en kortare introduktion av utställningen ”Julens kryddor” innan eller efter middagen för de som vill (detta bokas i förväg).

Boka Spritmuseums julbord här

Boka en unik julbordsupplevelse och kom i julstämning på forntida vis på The Viking Museum 

Den 12 december kan ni få en spännande visning om vikingatidens julfirande och en tre-rätters julmiddag med nordiska smaker.

Julen är ju väldigt viktig för oss, men vad kommer vårt sätt att fira egentligen ifrån? Vad finns det för vikingatida spår i dagens julfirande? Vad var ”jól” och hur firandes det? Följ med på en visning fullspäckad med midvinterblot och gårdstomtar.

Boka ”jól-bord” på The Viking Museum den 12 december här

Julbord med klassisk julmat på Oaxen

Alla har vi våra egna favoriter på julbordet, det finns något för alla och det är det som är själva essensen av julbord. Att få återse våra favoriter – som rökt sill, örtgravad strömming, dragon- & senapsgravad lax, leverkorv, kallrökt vildsvinskorv, ingefärskryddad fläsksida, saffranskokta päron och mandelmusslor med sylt och grädde…

Oaxens klassiska julmat dukas upp i deras nordiska bistro. Precis som tidigare år på Oaxen tillagar de sitt julbord av nordiska råvaror från små producenter och allt görs från grunden, för hand av de mest utmärkta råvarorna.

Boka Oaxens klassiska julbord här

Upplev härlig julstämning på anrika Hasselbacken

Boka ditt julbord på Hasselbacken och njut av både stämningen och miljön. Hos Hasselbacken får alla – köttätare, vegetarianer och veganer – den rätta julkänslan.

Klicka här för att boka julbord på Hasselbacken

En gastronomisk resa i Tore Wretmans anda på Villa Godthem, med omsorgsfullt hemlagad julmat på klassiska råvaror

Redan nu är hela julbordsmaskineriet igång på Villa Godthem med den årliga planeringen. Menyupplagningar avlöser varandra, smaktester skall utmynna till den bästa råvaran, passande öl, vin och snaps skall tas fram, dukningen skall justeras, belysningen skall anpassas, jultomten skall utses.

Under lång tid har Villa Godthem samlat recept och kunskap som förts över från generation till generation. Den kunskapen och den traditionen försöker de tillvarata och använda sig av när de lagar sin julmat.

I år dukar köksmästare Antonio och hans köksteam upp ett julbord ni sent kommer glömma. De är lite extra stolta över deras inlagda sillar och strömming, rökta laxen och de bakade pastejerna.

Boka Villa Godthems julbord här

Ett klassiskt julbord på Villa Källhagen

När mörkret lägger sig och julen står för dörren erbjuder Villa Källhagen ett stort, vällagat och traditionellt julbord där alla dina önskningar slår in – god mat, skummande dryck, glittrande juldekorationer och sprakande marschaller.

Kökschef Micael och hans brigad har lagt in sill, trillat köttbullar och smakat av senapen. Dessertbordet dukas upp av Villa Källhagens konditor med marsipangrisar, tryffel, knäck och saffransgodis. Hovmästarna med personal står redo att ta emot er och ser till att snapsen är väl kyld.

Boka Villa Källhagens julbord här

Jul på Ulla Winbladh

På Ulla Winbladh är målsättningen alltid att bjuda på en upplevelse som är långt mycket större än de hemlagade delikatesserna på julbordet. För dem är den stämningsfyllda inramningen lika viktig som att det finns 23 sorters sill, nybakat vörtbröd, perfekt tempererat dopp i grytan, knäckig knäck och minst 12 olika nubbesorter. För att inte tala om de tusen juleljusen, luciatåget, den äkta granen, de stärkta linneservetterrna, apelsinerna med nejlikor och nissarna som nitiskt övervakar att allt är fräscht och välfyllt. På Ulla Winbladh lämnar de ingenting åt slumpen.

I år har de ytterligare utökat deras veganska julbord och erbjuder ännu fler utsökta rätter. De tummar för den sakens skull förstås inte en millimeter på deras traditioner, utan dukar fram alla rätter som du som äter kött är van att avnjuta på Ulla Winbladhs julbord.

Boka Ulla Winbladhs julbord här

Julbord på Rosendals Wärdshus

Mitt i grönskan på Kungliga Djurgården erbjuder Rosendals Wärdshus er möjligheten att tillbringa en dag eller kväll med fokus på vällagad mat i en vacker historisk miljö. Julmaten på Rosendals Wärdshus är en blandning av klassisk svensk julmat och tillägg av viltkött, då vi befinner oss på H.K.H. Oscar II:s gamla jaktmarker.

Klicka här för att boka julbord på Rosendals Wärdshus

Gå på ett sagolikt julbord på Junibacken

Inled kvällen med värmande glögg på Junibackens Sagotorg. Ta sen en tur i det älskade Sagotåg som tar er på en resa genom Astrid Lindgrens fantastiska berättelser. Under tiden dukar Junibackens personal upp ett klassiskt julbord med många gröna inslag och ett härligt gottebord. Detta avnjuts tillsammans med en fantastisk utsikt över vattnet och några av Stockholms mest kända landmärken.

Klicka här för att boka Junibackens sagolika julbordVAD HÄNDER?


Kungliga Djurgårdens Intressenter, KDI AB.
En medlemsorganisation som samordnar och engagerar nära ett 50-tal intressenter på Djurgården. Läs mer