close
30 nov 2018

Julklappstips från Djurgården – besök våra museibutiker

Julklappstips från Djurgården – besök våra museibutiker

Nu närmar sig julen med stormsteg och du kanske stressar över att hitta den perfekta gåvan till alla nära och kära. Glöm stressen och skäm bort dig själv med ett museibesök istället. Vi kan nämligen lova att du samtidigt kan lösa din julklappsångest. På Djurgården finns  fantastiska museibutiker där du hittar annorlunda gåvor. Dessutom är butikerna i sig ett rent nöje att besöka.  För att göra det ännu enklare för dig har vi samlat några Julklappstips från Djurgården här. 

(Vill du istället ge bort trevliga upplevelser i julklapp?  Här kan du hitta en listan över presentkort och årskort på Djurgården!)

Julklappstips från Djurgården

ABBA The Museum

 

I ABBA the Museums butik hittar du allt som har med ABBA att göra, oavsett om det är T-shirts, muggar, ABBA-monopol (ja, det finns på riktigt!) eller honung, såklart kallad Honey, Honey. Butiken ligger precis innanför ingången och det krävs inte biljett för att gå in och hitta din favoritpryl. De säljer såklart även CD- och LPskivor, både från ABBA men även bandmedlemmarnas egna projekt.

Personalens tips:

Butiken släpper varje år en julgranskula lagom till jul. Kulorna är i olika färger varje år och årets färg är guld. Du hittar dem uppstaplade i en snygg pyramid i butiken. Säkra din egen guldiga ABBA-julkula!

Junibacken

I Sveriges största barnbokhandel är målet att väcka barnens läslust till liv. Personalen har noggrant valt ut böcker till både stora och små. Böckerna finns även på flera olika språk förutom svenska. Här finns såklart många verk från Astrid Lindgren men även från andra svenska författare och illustratörer. När du vill ha paus från läsandet finns det även fina affischer, dockor och mjuka djur. Personalen välkomnar dig in i bokhandeln även utan biljett.

Personalens tips:

Årets julklappsbok är Astrid Lindgrens Räven och Tomten.

Räven och tomten är ett litet juldrama av Astrid Lindgren och Eva Eriksson, som bjuder på magisk stämning och enastående fina bilder.
För de tyska läsarna skrev Astrid Lindgren 1950 berättelsen Räven och tomten, en fri tolkning på prosa av Karl-Erik Forsslunds diktverk med samma namn, men först julen 2017 publicerades den för första gången på svenska.
Eva Eriksson, älskad illustratör till bl a Ulf Stark, Rose Lagercrantz och Ulf Nilssons böcker, har aldrig tidigare illustrerat en text av Astrid Lindgren. Tillsammans gör de bilderboksmagi med Räven och tomten. En julboksklassiker att räkna med många jular framöver

 

Nordiska museet

Nordiska museets butik är helt nyrenoverad med ett nytt och trevligt sortiment. Hela sortiment består av nordiska produkter – stickade tröjor från Island, halsdukar från Grönland och skäggtvål från Norge. Dessutom säljs under delar av året äppelmust producerade av äpplen från Nordiska museets övriga anläggningar. Du kan enkelt besöka butiken genom att lösa en gratis butiksbiljett i entrékassan.

Personalens tips:

 

Personalen i butiken vill rekommendera dig att kolla in Berchska samlingen, en unik samling anteckningsböcker, prints och vykort inspirerade av en av museets mönstersamlingar.

Tekniska museet

Tekniska museets spännande butik innehåller ett välfyllt och unikt sortiment som är spännande för alla åldrar. De erbjuder pussel, smarta böcker och kluriga spel. För dig som har årskort på Tekniska museet gäller 10 % rabatt på ordinarie priser. Ett besök i butiken är smidigt då du inte behöver biljett till museet.

Personalens tips:

Refo är en serie smycken gjorda av återvunna material i spännande design, perfekt för dig som vill bidra till en mer hållbar konsumtion! Smyckena är gjorda av datortangenter, dragkedjor etc.

Prins Eugens Waldemarsudde

 

 

 

 

 

 

 

I denna butik hittar du många fina föremål relaterade till museets utställningar. Här kan du köpa vykort, utställningskataloger, konst- och trädgårdsböcker samt även den berömda Waldemarsuddekrukan som endast går att köpa här. Dessutom kan du köpa blommor och krukväxter från deras eget trädgårdsmästeri efter tillgång och säsong. Butiken ligger precis innanför entrén och kräver inte biljett.

Personalens tips:

En av Prins Eugens många vänner var konstnären Per Hasselberg. Flera av hans verk finns både inomhus och utomhus på Waldemarsudde. Även i butiken kan du hitta denna vackra gipsavgjutning av Mignon.

Här var fem tips vi tagit fram. Men det finns flera  – alla våra museer har butiker. Så kom hit! Njut av en museiupplevelse och fixa julklappsstressen i samma veva. Enkelt.

Vi har ett tips till – kanske vill du bjuda på en museiupplevelse eller ett år av skoj på Gröna Lund? Vi har sammanställt en lista över presentkort och årskort att ge bort.

God Jul och ett gott nytt helt år på Djurgården önskar vi!
Kungliga Djurgårdens Intressenter, KDI AB.
En medlemsorganisation som samordnar och engagerar nära ett 50-tal intressenter på Djurgården. Läs mer