close
Jullovstips på Djurgården 2021

Jullovstips på Djurgården 2021

23/12/2021

Julen är här, och äntligen börjar jullovet på Kungliga Djurgården. Här finns massor med roliga aktiviteter för både stora och små.
Nedan har vi samlat några tips på allt roligt som händer på Djurgården under jullovet.

Vi på Djurgården följer regeringens och Folkhälsomyndigheten nya direktiv, rekommendationer och åtgärder som gäller från och med 23 december.
Vi håller avstånd och tar ansvar.
Gå in på respektive museum/attraktions hemsida för att hålla er uppdaterade om julens aktiviteter, då det kan ske vissa ändringar på grund av rådande läge.

 

The Viking Museum

Under jullovet finns massa spännande, intressanta och stämningsfulla grejer att ta del av på The Viking Museum! Värm händerna på en brinnande eld utanför, lär dig hur ”jul” firades på vikingatiden eller hjälp vätten att få koll på julen!

VIRRIGA VÄTTENS VINTERSTRAPATSER – NYTT FÖR I ÅR!
Men det är inte bara vi människor som har saker att förbereda. Den Virriga Vätten är ute i sista stund och ska se till att allt finns till julfirandet, kan du hjälpa honom? Var finns mat till djuren, vanten, och annat som behövs.

WORKSHOP I LÄDERHANTVERK
Torsdagen 30 december kör Aaron Fisher sin populära workshop i läderhantverk. Se hur han arbetar eller prova på själv!
Evenemanget ingår i entrépriset och behöver inte förbokas. Läs mer om julen på The Viking Museum här.

Nordiska Museet

 

 

 

 

 

 

 

 

Testa hur det var att leva på en gård på 1800-talet.
Du kan även lösa mystiska uppdrag runt om i museet, eller varför inte testa på att resa tillbaka i tiden i Tidsvalvet?

Läs mer om jullovet på Nordiska Museet här.

Junibacken

Välkommen till ett Junibacken i full juleskrud! Lek i utställningarna, åk Sagotåget och upplev teater under hela jullovet.

PIPPI FLYTTAR IN
Alla dagar på jullovet spelas föreställningen Pippi flyttar in där vi får uppleva Tommy och Annikas första möte med Pippi Långstrump. Du måste förboka teaterbiljett  för att få plats till föreställningen. Vaccinationsbevis (för dig över 18 år) gäller på teaterföreställningen, kontroll görs i entrén.

Just nu gäller endast förköp av entrébiljett till Junibacken på grund av rådande restriktioner. Boka din biljett här.

ABBA the Museum

Prova ABBAs kostymer ,sjung, spela quiz, mixa originalmusik och bli den femte medlemmen i ABBA genom att stå på den stora scenen tillsammans med avatar-versioner av medlemmarna i ABBA. Fram till den 31 december finns också den tillfälliga utställningen MAMMA MIA! Behind the movie magic, där du har möjligheten att följa med bakom kulisserna i skapandet av MAMMA MIA! filmerna, så passa på!

Läs mer och förboka era biljetter här.

Skansen

I juletid är skansen en helt magisk plats, där du kan vandra runt bland historiska hus och gårdar. I många hus kan du uppleva pyntade granar, värmande brasor, uppdukade julbord, julbak och många andra svenska jultraditioner.
För alla barn finns det  julverkstad med pyssel och ljusstöpning, promenadstråk i tomtens fotspår, lucköppning på Lill-Skansen, föreställningar om hållbarhet och jul med Kapten Reko och dagliga djurprat i djurparken. Den 6 januari är det julavslutning på Skansen där ni kan dansa ut julen tillsammans!

Läs mer om julen på Skansen här.

Tekniska Museet

 

 

 

 

Vad sägs om explosiva shower, helt ny familjevisning i Moving to Mars och möjligheter att programmera deras egna robot Charlie. 

Läs mer om julen på Tekniska Museet här.

Sjöhistoriska Museet

Kom till Sjöhistoriska på jullovet och lär dig mer om vikingatidens våghalsiga
färder och om nordiskt forntida skeppsbyggeri!

Läs mer om jullovsprogrammet på Sjöhistoriska här.

Scandinavian Ice Adventures

Spendera jullovet på ett par skridskor och glid igenom kärleks eller skatewaybanan, spela pondhockey eller åk skicross för den vågade!

På Julafton mellan 10.00-14.00 bjuder dom på en mysig förmiddag med glögg, pepparkakor och kanske en och en annan juldänga.
På Juldagen bjuds det på skridskodisco!

Läs mer och planera ditt skridskoäventyr här.

 
Kungliga Djurgårdens Intressenter AB.
En medlemsorganisation som samordnar och engagerar 55 intressenter på Djurgården. Läs mer